ward_michael
Community Participant

Question marks added to replied Canvas email using Outlook Web App (OWA)?

Jump to solution

When a student sends a message from the Canvas Inbox to their instructor, then the instructor using Outlook Web App (OWA) (not seeing the problem if using Outlook desktop client program) replies to the student, when the student goes view the replied email extra question marks are inserted into the message body which is confusing to students.  If the instructor switches from the default HTML message format to plain text message format in their reply email then no extra inserted question marks appear in the message body.  Is anyone else noticing this issue?

Been testing using latest Google Chrome web browser.

The only solution I could find but I think it only applies for the old Microsoft Internet Explorer 11 web browser is to install the S/MIME control.

https://support.office.com/en-us/article/encrypt-messages-by-using-s-mime-in-outlook-web-app-2e57e4b...

https://www.experts-exchange.com/questions/21687192/Question-mark-in-OWA-when-sending-new-or-replyin...

0 Kudos
2 Solutions
ward_michael
Community Participant

I should add that this issue does not seem to appear if using the desktop Outlook program.  Just an issue with using Outlook Web App (OWA), the web version of Outlook.

View solution in original post

0 Kudos
ward_michael
Community Participant

Unfortunately this issue is unresolved.  No solution has been found.  The response from Instructure Canvas Support is that it is not an issue with Canvas but with Outlook Web App (OWA) configuration.  I have not found anything related to OWA configuration.  So users will just have to live with the extra inserted question marks in the messages or instead use the desktop version of Outlook.

View solution in original post

0 Kudos
4 Replies
ward_michael
Community Participant

I should add that this issue does not seem to appear if using the desktop Outlook program.  Just an issue with using Outlook Web App (OWA), the web version of Outlook.

0 Kudos
Renee_Carney
Community Team
Community Team

 @ward_michael  

Did you find a resolution for this or report it to support yet?  If not, please do report it support using the help menu on the left of canvas and the "report a problem" link.  

🖐😁

0 Kudos
ward_michael
Community Participant

Unfortunately this issue is unresolved.  No solution has been found.  The response from Instructure Canvas Support is that it is not an issue with Canvas but with Outlook Web App (OWA) configuration.  I have not found anything related to OWA configuration.  So users will just have to live with the extra inserted question marks in the messages or instead use the desktop version of Outlook.

0 Kudos