Hoe kan ik als cursusleider hulp krijgen bij Canvas?

Je kunt hulp krijgen bij Canvas door het Help-menu te gebruiken. Afhankelijk van je gebruikersrol, genereert het Help-menu een lijst met bronnen die je bij Canvas kunt gebruiken. Canvas geeft links weer op basis van rollen in alle inschrijvingen. Als je bijvoorbeeld als een cursist bent ingeschreven, maar ten minste één cursus hebt met de rol van cursusleider, bevat het Help-menu links die beschikbaar zijn voor cursisten en cursusleiders.

In deze les worden de standaard Help-links beschreven die in het Help-menu van je organisatie kunnen zijn opgenomen.

Opmerking: Afhankelijk van je organisatie is het mogelijk dat er geen Help-menu wordt weergegeven.

Help openen

Help openen

Klik in Globale navigatie op de link Help.

Opmerking: Afhankelijk van je organisatie kan de naam en het pictogram van de Help-link er anders uitzien.

Zoeken in Canvas-handleidingen

Zoeken in Canvas-handleidingen

Met de link In Canvas-handleidingen zoeken (Search the Canvas Guides) kunnen gebruikers in Canvas-documentatie zoeken naar informatie over functies in Canvas.

COVID-19 Canvas-bronnen

COVID-19 Canvas-bronnen

De link COVID-19 Canvas-bronnen (COVID-19 Canvas Resources) stelt gebruikers in staat om instructies te zien voor het maken van cursusinhoud in Canvas.

Bronnen voor webvergaderingen bekijken

Bronnen voor webvergaderingen bekijken

De link Vergaderinghandleidingen voor klaslokalen op afstand (Conference Guides for Remote Classrooms) geeft gebruikers toegang tot handleidingen en bronnen voor gebruik van webvergaderingen in klaslokalen op afstand en .... Deze link verschijnt mogelijk niet in je Canvas Help-menu.

Een probleem melden

Een probleem melden

Met de link Een probleem melden (Report a Problem) kunnen gebruikers problemen met Canvas melden.

Je kunt vaak een sneller antwoord op je vraag krijgen door te zoeken in de Canvas-handleidingen. Is het antwoord daar echter niet te vinden, dan kun je een ticket sturen om hulp door het ondersteuningsteam aan te vragen.

Ticket versturen

Ticket versturen

Vermeld in het onderwerpveld [1] een onderwerp voor je ticket.

Beschrijf in het beschrijvingsveld [2] het probleem dat je in Canvas tegenkomt. Wees zo gedetailleerd mogelijk zodat we je het beste kunnen helpen met het probleem. Als je regelmatig een ticket stuurt, kun je ook een screencastingprogramma gebruiken om een online link naar een afbeelding of een video over het probleem te maken. Als je liever niet met online links werkt, kun je naderhand zo nodig een bijlage sturen. Zodra je het ticket hebt verstuurd, ontvang je een e-mail van het ondersteuningsteam. Je kunt de e-mail beantwoorden met een bijlage.

Selecteer in de vervolgkeuzelijst [3] de beschrijving die het beste aangeeft wat het probleem voor jou betekent:

  • Gewoon een informele vraag, opmerking, idee of suggestie
  • Ik heb wat hulp nodig, maar het is niet urgent
  • Er is iets kapot, maar ik kan er voorlopig omheen werken
  • Ik kan niets doen tot ik een antwoord terugkrijg
  • EXTREEM NOODGEVAL

Wanneer je klaar bent, klik je op Ticket versturen (Submit Ticket) [4].

Afhankelijk van de manier waarop de ondersteuning van je organisatie werkt, krijg je zo snel mogelijk antwoord.

Portal voor trainingservices openen

Portal voor trainingservices openen

Met de link Portal voor trainingservices (Training Services Portal) kunnen gebruikers toegang krijgen tot het Portal voor trainingservices, die trainingsbronnen met eigen tempobepaling voor diverse Canvas-onderwerpen bevat.

Vraag het de community

Vraag het de community

Met de link Vraag het de community (Ask the Community) kunnen gebruikers met de rol van cursusleider, onderwijsassistent of ontwerper samenwerken met andere leden van de Canvas-community voor antwoorden op vragen over Canvas. Met deze link ga je naar het gebied Antwoorden vinden (Find Answers) in de Canvas-community.

Een functie aanvragen

Een functie aanvragen

Met de link Een idee voor een functie indienen (Submit a Feature Idea) kunnen gebruikers ideeën over functies voor Canvas indienen. Met deze link ga je naar het gebied Ideeën voor functies (Feature Ideas) in de Canvas-community.

Welkomsttour tonen

Desktop
Welkomsttour tonen

De link Welkomsttour tonen (Show Welcome Tour) laat zien hoe je meldingen instelt, toont hulpbronnen voor het online zetten van cursusinhoud en informeert je over toegang tot Canvas-handleidingen.

Releaseopmerkingen bekijken

Releaseopmerkingen bekijken

Wanneer dit is ingeschakeld door je instituut, kun je vanuit het Help-menu links naar releaseopmerkingen weergeven. Releaseopmerkingen beschrijven nieuwe en bijgewerkte functies die aan de Canvas-interface zijn toegevoegd. Het Help-menu toont de laatste relaeseopmerkingen weer die zijn gepost voor de rol van cursusleider. Het is mogelijk dat je ook opmerkingen ziet voor voor de rollen van beheerder en waarnemer als je voor een cursus een van deze rollen hebt toegewezen gekregen.

Klik op de link voor de release [1] om een document met releaseopmerkingen weer te geven. Het document omvat een gebruikerssamenvatting van de releasegegevens die relevant zijn voor cursusleiders. Het Help-menu omvat ook een korte beschrijving [2] en de datum waarop de releaseopmerkingen werden gepubliceerd [3].

Het Help-menu toont een genummerde badge voor alle releaseopmerkingen die niet zijn bekeken [4]. Klik op de knop Badges tonen voor nieuwe releaseopmerkingen (Show badges for new release notes) [5] om de genummerde badge te verbergen.

Opmerking: Functieopties worden niet vermeld in releaseopmerkingen totdat de functie een standaardfunctie wordt voor alle gebruikers.