Hvordan bruger jeg ikonerne og farverne i karakteroversigten?

Karakteroversigten indeholder flere ikoner og farver, der kan vises i Opgavekolonner, Opgavegrupper og Samlet-kolonner.

Ikonerne og farverne er simpelthen indikatorer, der hjælper dig med at give karakterer i et fag. Alle offentliggjorte opgaver tæller med i den studerendes samlede karakter, medmindre det er undskyldte opgaver.

Ikoner for afleveringsform

Karakteroversigten viser et Opgave-ikon [1], uanset opgavetype, for at indikere at en aflevering skal vurderes. En aflevering indikeres som ’skal vurderes’ ved følgende betingelser:

 • En aflevering er modtaget, men er ikke blevet vurderet
 • En aflevering blev vurderet, men karakteren blev fjernet af instruktøren
 • En opgave eller test blev sendt igen
 • Der blev indsendt en test i Classic Quizzes, men den er ikke blevet fuldt bedømt (indeholder spørgsmål, der skal bedømmes manuelt, eller resultatet for en automatisk indsendt test er blevet slettet og skal bedømmes igen); kan også vises, hvis en test er blevet redigeret og inkluderer store ændringer, som har indflydelse på testresultatet, fx

En opgave med karakterer skjult for de studerende er angivet med ikonet Synlighed [2]. Yderligere situationer gælder:

 • Hvis vægtede opgavegrupper ikke er aktiveret, inkluderer Samlet-kolonnen også et advarselsikon, der giver dig besked om, at den karakter, du ser, adskiller sig fra den karakter, som de studerende ser, fordi de studerendes karakterer er skjult for en eller flere bedømte opgaver.
 • Hvis en Opgave-kolonne viser synlighedsikonet, og alle celler er nedtonet, så bedømmes opgaven.

Bemærk: Opgaveikonet vises ikke for genindsendte diskussioner.

Karaktergivningstyper

Hver karaktergivningstype vises forskelligt i karakteroversigten. Her kan du se, hvordan hver karaktergivningstype er repræsenteret:

 • Streg [1]: Ingen indsendelse
 • Nummer [2]: Pointkarakter
 • Fluebensikon [3]: Karaktergivning afsluttet
 • X-ikon [4]: Karaktergivning ikke afsluttet
 • Bogstav [5]: Bogstavkarakter
 • Procent [6]: Procentdelkarakter
 • GPA [7]: GPA-skala
 • Undskyldt [8]: Undskyldt opgave

Kolonne med advarselsikoner

Advarselsikoner

Det sorte advarselsikon [1] giver dig besked om, at det endelige resultat ikke inkluderer en af opgavegrupperne, fordi gruppen har nul point muligt (advarslen fortæller dig, hvilken opgavegruppe der er berørt). Dette ikon vises kun i kolonnen Samlet, der er relateret til opgavegruppefejl. 

Du kan rette opgavegruppeadvarslerne ved at sikre, at en vægtet opgavegruppe har en opgave, der er mere værd end nul point, eller hvis en opgave skal være nul point værd, så skal du tilføje en anden opgave med mere end nul point til opgavegruppen.

Det røde advarselsikon [2] giver dig besked om, at den indtastede karakter ikke understøttes i karaktersystemet. Canvas viser også en advarsel om ugyldig karakter, hvis der indtastes en ugyldig karakter.

Advarselsikon for bakke med karakterdetaljer

Advarselsikon for bakke med karakterdetaljer

Advarselsikonet for bakke med karakterdetaljer viser et advarselsikon for opgaver, der ikke beregnes som en del af den endelige karakter. Dette ikon vises, hvis indstillingen Tæl ikke denne opgave med i den endelige karakter er valgt, eller hvis opgaven er i en vægtet opgavegruppe uden vægtet procentdel.

Bakken med karakterdetaljer afspejler også, hvis opgavekarakterer er skjult.

Synlighedsikoner

Hvis du har anvendt en manuel opslagspolitik for et fag eller for en individuel opgave, vises det manuelle mærke i karakteroversigten.

Manuel-mærket [1] angiver, at der i øjeblikket følges en manuel opslagspolitik, og fremtidige karakterer er skjult for studerende, eller at en manuel opslagspolitik tidligere blev brugt til at skjule karakterer i en opgave. Hvis du har valgt en manuel opslagspolitik for et fag, viser alle opgaver, der har skjulte karakterer, synlighedsikonet.

Synligheds-ikonet [2] angiver, at der er karakterer inden for opgaven, der skal slås op, før de kan ses af de studerende.

Når karakterer er skjult fra de studerendes visning, viser Samlet-kolonnen også Synligheds-ikonet [3] for at indikere, at den samlede karakter i karakteroversigten adskiller sig fra den samlede karakter, der ses af den studerende.

Farver

Farver

Karakteroversigten indeholder et standardsæt med farver, der angiver forskellige opgavestatusser:

 • Blå [1]: Sen aflevering
 • Rød [2]: Manglende aflevering
 • Grøn [3]: Genindsendt opgave eller test
 • Orange [4]: Droppet karakter
 • Gul [5]: Undskyldt opgave

Statusfarver i din karakteroversigt kan variere, da du kan ændre statusfarver for hver status i karakteroversigten. Du kan dog ikke ændre statusnavnene.

Rækkerne i karakteroversigten skifter mellem hvid og grå, så nogle farver kan virke mørkere, hvis de vises i grå rækker.

Bemærk: Farven for en genindsendt opgave gælder ikke for genindsendte diskussioner.

Differentierede opgaver

Differentierede opgaver

Når der benyttes differentierede opgaver, forekommer opgaven som en kolonne for alle studerende, men karakter-cellerne er grå for studerende, der ikke er en del af opgaven, og inkluderer ikke en bindestreg. Karakterer kan ikke blive tildelt for studerende, som ikke er en del af sektionen, og opgaver der ikke er en del af en sektion, er ikke en del af de totale karakterer.

På siden med studerendes karakterer kan studerende kun se opgaver, der er tildelt til dem.

Differentierede opgaver bruges også i MasteryPaths.

Lukkede karakterperioder

Lukkede karakterperioder

Hvis dit fag bruger flere karakterperioder, er afleveringsceller for en hel opgave i en lukket karakterperiode nedtonet i karakteroversigten. Opgaver i en lukket karakterperiode kan ikke redigeres.

Deaktiverede kolonner

Nogle kolonner er helt deaktiverede, indtil opgavens status ændres. Deaktiverede kolonner inkluderer ikke bindestreger i karakteroversigt-cellerne og vises på en grå baggrund, hvilket indikerer, at der ikke kan indtastes karakterer.

Deaktiverede kolonner er mærket for ikke-offentliggjorte opgaver [1] og anonyme opgaver [2]. Karakterer kan ikke indtastes for ikke-offentliggjorte opgaver, før opgaven er blevet offentliggjort. Ved anonyme opgaver viser karakter-celler ikke noget indhold, inklusive ikoner for ’skal vurderes’, indtil opgavekarakterer ikke er skjult mere.

Bemærk: Opgaver, der er både anonyme og bedømte, vises som anonyme, selvom bakken for karakterdetaljer viser opgaven som skjult. Bedømte, skjulte opgaver kan opdateres i karakteroversigten, men eventuelle indtastede karakterer overskrives, når de endelige karakterer slås op.

Turnitin-ikoner

Turnitin-ikoner

Hvis du opretter en Turnitin-opgave, viser karakteroversigten Turnitin-resultat-ikoner i karakteroversigten. For at se detaljer om resultatet skal du klikke på ikonet og se flere detaljer i SpeedGrader:

 • Gråt ikon [1]: Lighedsrapporten er ikke blevet genereret endnu
 • Farveikon [2]: Lighedsrapport har returneret et resultat, farven er baseret på lighedsrapportens procentresultat
 • Et ur-ikon angiver, at lighedsrapporten stadig bliver genereret
 • Et udråbstegn-ikon indikerer, at der opstod en fejl under oprettelse af lighedsrapporten

Få mere at vide om Turnitin-lighedsrapporten.