Hoe kan ik als cursist contactmethoden voor ontvangst van Canvas-meldingen toevoegen?

In Canvas kun je contactmethoden toevoegen voor het ontvangen van meldingen. Met contactmethoden kun je aangeven hoe je meldingen wilt ontvangen wanneer er verschillende gebeurtenissen binnen een cursus plaatsvinden. Meldingen zijn in gebruik voor alle cursussen in Canvas. Canvas ondersteunt meldingen via e-mail, Slack en diverse webservices.

Nadat je contactmethoden hebt toegevoegd, kun je je eigen Meldingsinstellingen instellen om aan te geven hoe vaak je op de hoogte wilt worden gebracht van cursusgebeurtenissen.

Bekijk een video over meldingsinstellingen.

Gebruikersinstellingen openen

Gebruikersinstellingen openen

Klik in Globale navigatie op de link Account [1] en vervolgens op de link Instellingen (Settings) [2].

Contactmogelijkheden toevoegen

Contactmogelijkheden toevoegen

In de zijbalk Contactmogelijkheden geeft je account het standaard e-mailadres (indien aanwezig) weer dat aan je account is gekoppeld. Als je een extra e-mailadres toevoegen wilt toevoegen, klik je op de link E-mailadres toevoegen (Add Email Address) [1].

Als je meerdere Canvas-accounts hebt, kun je het pictogram Toevoegen (Add) [2] bekijken, waarmee je het adres kunt samenvoegen met een ander Canvas-account dat hetzelfde e-mailadres gebruikt.

Als je Slack als contactmethode wilt toevoegen, klik je op de link Een contactmethode toevoegen (Add Contact Method) [3].

Communicatiewaarschuwingen bekijken

Communicatiewaarschuwingen bekijken

Canvas stuurt geen meldingen naar communicatiekanalen die gebouncet zijn, wat betekent dat het kanaal geen meldingen meer kan genereren of verzenden. Bounces kunnen plaatsvinden met ongeldige adressen (als gevolg van typefouten, gewijzigde adressen, etc.) of als gevolg van geblokkeerde servers.

In Gebruikersinstellingen kan Canvas de volgende pictogrammen weergeven om de status van een contactmethode aan te geven:

  • Waarschuwing [1]: geeft een contactmethode aan die is teruggestuurd. Je kunt de fout herstellen door de contactmethode uit je profiel te verwijderen en vervolgens weer toe te voegen.
  • Vinkje [2]: geeft een niet-bevestigd e-mailadres aan.

Klik op het pictogram Verwijderen [3] om de contactmethode te verwijderen.

Goedgekeurde integraties bekijken

Goedgekeurde integraties bekijken

Wanneer je integraties van derden toegang geeft tot je account, wordt het gedeelte Goedgekeurde integraties weergegeven met alle goedgekeurde integraties. Voor elke integratie wordt het volgende weergegeven: de naam van de app, het doel (als er een is opgegeven), de datum waarop de app het laatst werd gebruikt, de datum waarop de app verloopt en een link om meer details te bekijken.