Hoe maak ik een schermopnamevideo in Canvas Studio?

Je kunt een schermopnamevideo maken in Canvas Studio. Schermopnames kunnen op elke pagina in je account worden gemaakt. Je kunt de tool voor schermopnames gebruiken om media met elke gewenste lengte vast te leggen, afhankelijk van het geheugen van je computer.

Opmerkingen: 

Schermopname opnemen

Schermopname opnemen

Als je een schermopname wilt maken, klik je op de knop Opnemen (Record) [1] en vervolgens op de link Schermopname (Screen Capture) [2].

De toepassing voor schermopnames downloaden en installeren

De app voor schermopnames downloaden en installeren

Voor het maken van schermopnames moet je de toepassing voor schermopnames downloaden en installeren. Klik op de knop Downloaden (Download) om de toepassing te downloaden.

Opmerking: Als je een andere versie van de toepassing voor schermopnames hebt gedownload, verwijder je de vorige versie en download je de laatste versie vanuit Studio.

Schermopname opnemen

Schermopname starten

Klik op het pictogram voor instellingen [1] om de opname-instellingen te beheren. Je kunt ook het type opname [2], schermgrootte [3] en spraakvolume [4] selecteren.

Klik op de knop Voorkeuren (Preferences) [5] om je opnamevoorkeuren te wijzigen. De voorkeuren die je kunt wijzigen, zijn de sneltoetsen voor pauzeren, webcam en tijdlijn markeren, aftellen, controlebalk, webcampreview, opties voor opname van het volledige scherm, cursor plaatsen bij hervatten en keyboardfuncties tijdens een pauze.

Klik op het penpictogram [6] om de teken- en zoomopties te gebruiken. Tot de teken- en zoomopties behoren lijnen, pijlen, vakken, markeringen, tekstballonnen, kleuren, etc.

Klik op de knop Rec [7] om de opname te starten.

Schermopname pauzeren

Schermopname pauzeren

Klik na voltooiing van de schermopname op de knop Pauzeren (Pause).

 

Schermopname afsluiten

Schermopname afsluiten

Klik op de knop Gereed (Done) [1] om de opname te uploaden.

Klik op de knop Afspelen (Play) [2] voor een voorbeeld van de schermopname.

Als je de huidige schermopname wilt verwijderen en opnieuw wilt beginnen, klik je op de knop Verwijderen (Delete) [3].

Schermopname uploaden

Schermopname opslaan

Als je de schermopname wilt uploaden, voer je een titel [1] en beschrijving [2] in en klik je op Uploaden (Upload) [3]. Je kunt ook de opname bewerken [4], de opname opnieuw maken [5] of de opname annuleren [6].

Terug naar uploads

Terug naar uploads

Klik op de knop Doorgaan (Continue).

Schermopname bekijken

Schermopname bekijken

Op de pagina Mijn bibliotheek kun je de schermopname bekijken. Nadat de schermopname is verwerkt, kun je alle opties en instellingen beheren.