Hoe upload ik een ondertitelingsbestand naar Canvas Studio-media?

In Canvas Studio kun je ondertitelingsbestanden uploaden voor je geüploade media en voor media die gekoppeld zijn vanuit YouTube en Vimeo. Studio ondersteunt het SRT-bestandstype als meestgebruikte type voor transcriptbestanden en VTT-bestandstypen, een type transcriptbestand dat bovendien beter geschikt is voor mobiele apparaten.

Voor hulp bij het maken van ondertiteling, kun je gebruikmaken van sites zoals Amara.

Opmerking: In Canvas Studio kun je een ondertitelingsbestand voor je geüploade media genereren. Voor mediabestanden die nog niet ondertiteld zijn, is er informatie over het genereren van ondertiteling met behulp van de tool Aanvraag ondertiteling.

Media openen

Zoek in je Studio-account de media die je wilt bekijken op de pagina Mijn bibliotheek [1] of gebruik het zoekveld [2].

Klik op de link Weergeven (View) [3] om het mediabestand te openen.

Ondertiteling openen

Klik op het tabblad Ondertiteling (Captions) [1]. Vervolgens klik je op de knop Uploaden (Upload) [2] om een ondertitelingsbestand te uploaden.

De taal van het ondertitelingsbestand selecteren

De taal van het ondertitelingsbestand selecteren

Klik in de sectie Ondertiteling uploaden (Upload Captions) op het vervolgkeuzemenu Taal (Language) [1] en selecteer de taal die in je ondertitelingsbestand wordt gebruikt. Klik vervolgens op de knop Uploaden (Upload) [2].

Aangepaste ondertitelingstaal invoeren

Aangepaste ondertitelingstaal invoeren

Als Studio de ondertitelingstaal niet weergeeft, klik je op de link Aangepast (Custom) [1].

Voer de aangepaste naam van de taal in het veld Taal (Language) [2] in en klik vervolgens op de knop Uploaden (Upload) [3].

Bestand openen

Bestand openen

Zoek naar het bestand op je computer en selecteer het [1]. Klik op de knop Kiezen (Choose) of Openen (Open) [2].

Ondertiteling bekijken

Ondertiteling bekijken

Na het uploaden wordt het ondertitelingsbestand weergegeven in het gedeelte Ondertiteling beheren (Manage Captions).

Een mediabestand kan meerdere ondertitelingsbestanden in verschillende talen hebben. Een mediabestand kan echter maar een ondertitelingsbestand per taal hebben.

Ondertitelingsopties bekijken

Klik op het pictogram voor opties [1] om opties voor een ondertitelingsbestand te bekijken. Je kunt elk ondertitelingsbestand bewerken (edit) [2], downloaden (download) [3], vervangen (replace) [4] of verwijderen (delete) [5].

Opmerking: Ondertitelingsbestanden worden gedownload in dezelfde bestandsindeling als waarin ze werden geüpload (SRT of VTT). Na het downloaden kun je ondertitelingsbestanden op de meeste computers converteren naar tekstverwerkingsbestanden.

Ondertiteling inschakelen

Ondertiteling inschakelen

Ondertiteling is standaard uitgeschakeld. Klik op het pictogram ondertiteling inschakelen om ondertiteling in de media in te schakelen.

Opmerking: Het pictogram voor ondertiteling inschakelen wordt alleen weergegeven als de media ondertiteling heeft.