cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
chillman
Surveyor II

Multiple Studio Issues

Having a few issues with Studio for some of our teachers that just started this week. All are using Macs running Catalina if that helps. Any help would be appreciated!

1. One teacher has a public YouTube video that she previously created. When she tries to link it into Studio, it says it can't find the URL. Here is the link that she is trying to put into Studio.

2. Next, we have another teacher who wants to add a quiz to one of her Studio videos. When she clicks to create the quiz, she doesn't get the option to create the quiz.  When I masquerade as her, it shows up for me.  

3. Imported an mp4 video into Studio from my desktop.  Audio plays fine on the desktop, when I go to edit it in Studio, there is no sound and the narration option is not on the right.

2 Replies
smithal
Surveyor

I am having the same issue as your #3

chofer
Community Coach
Community Coach

Hello there, @chillman ...

As it relates to your first question, I was able to paste the YouTube link into my Studio library without issue.

StudioVideo.jpg

When I navigated to the YouTube link you provided, I clicked on the "SHARE" link below the video.  Then, I copied the link that displayed on that screen into my Studio window.  Everything worked as expected.

Related to your second question, I am assuming that you are a Canvas administrator, correct?  Assuming that you are, have you turned on the ability for instructors at your school to utilize the quizzing feature that Studio has?  How do I manage user role permissions for a Canvas... - Canvas Community

Were you able to get the audio to work for your video?  I'm not sure what you mean about "narration".  Were you wanting to add captions to your video?

Looking forward to hearing back from you soon.  Take care, stay safe, and be well.