cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Explorer III

Something went wrong accessing your webcam. Chrome...

Anyone running into this when trying to make a video comment in the speedgrader using Chrome v71?  Got a fix or workaround?

306416_Screen Shot 2019-02-07 at 2.23.14 PM.png

6 Replies
Highlighted
Community Coach
Community Coach

Hey there, JACOBSEN_C@fortlewis.edu Thank You for posting your question.  I'm not sure if this applied to you at your school, but for me, I am on a VDI (Virtual Desktop Infrastructure) system at our Tech College.  I have a Windows 10 machine, but when I turn on that PC, I actually log in to our VDI where we are on Windows 7 Enterprise.  I do have a web cam connected to my Windows 10 PC, but very often when I am logged in to our VDI and want to use the web cam, it just doesn't work with Canvas.  I see screens similar to yours ... especially when trying to record video in Arc.  The only solution I've found so far is to be signed out of VDI completely (going back to Windows 10 on the local PC) or using my web cam on my personal laptop at home.  I am hoping that when I am eventually upgraded to VDI 2, these web cam issues won't be an issue any more.  Again, not knowing how your IT department has configured your computers, I'm not sure if this would apply to you...but I wanted to pass along the information just in case.  Hope it helps.

Highlighted
Surveyor II

We are experiencing the same issue.  We are working on Chromebooks where it is happening mostly.  I have worked with Google Support and Canvas Support.  We were told to block Flash which I have done and we are continuing to have that same message popup randomly.  We are seeing it in Assignments and Quizzes when students are trying to video themselves.  I just updated my Canvas tech support to include your comments as well, Clint.   

Highlighted
Community Member

We are also experiencing this issue on our enrolled Chromebooks, when students are trying to video themselves. Any solutions?

Highlighted
Community Coach
Community Coach

Hello there, JACOBSEN_C@fortlewis.edu...

I've been reviewing older questions here in the Community, and I wanted to check in with you again.  I noticed that we've not heard back from you on this topic since you first posted this question on February 7, 2019.  Have you had an opportunity to review the posting that I left you along with the feedback from noates@csdb.org and cvon@bakercharters.org?  Did any of our responses help to answer your question?  Or, have you been able to find a solution on your own that you'd be willing to share with us back here in this topic?  If you feel that one of our replies has helped to answer your question, please go ahead and click the "Mark Correct" button next to our reply.  However, if you still have some questions about this, please let us know that as well by posting a message below.  Also, have you tried reaching out to the folks at the Canvas Help Desk for troubleshooting help?  If so, what was the outcome of that conversation?  For the time being, I am going to mark your question as "Assumed Answered" because we've not heard back from you and because there hasn't been any new activity in this topic since February 25, 2019.  However, that wont' prevent you or others from posting additional questions and/or comments below that are related to this topic.  I hope that's alright with you.  Looking forward to hearing back from you soon, Clint.

0 Kudos
Highlighted

It's still an issue, and it looks like I'm not alone.

Highlighted
Surveyor

Same problem with Firefox v79 on Windows 10. 

Tags (2)
0 Kudos
Top Kudoed Authors
Labels