cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
stotman
Community Member

Autoplay feature only audible in editing mode. Anyone found a work around?

Hi, community,

I've been attempting to gamify one of my college courses. It's a hero's quest-style gamification with a story arc throughout the course content. I would like to add some audio ambiance to the whole experience.

1.  I tried uploading the audio file into canvas using an audio attribute and autoplay. Nothing seems to be working consistently.

2. I tried setting up a youtube link embed with autoplay. I made it 1px by 1px so that you couldn't see the video (well, just a speck, but I think I could push that speck off the screen)

 

<iframe src="https://player.vimeo.com/video/505796574?h=55a367426f&amp;autoplay=1&amp;loop=1&amp;title=0&amp;byline=0&amp;portrait=0" width="1" height="1" allowfullscreen="allowfullscreen" allow="autoplay;"></iframe>

 

 

<iframe width="1" height="1" src="https://www.youtube.com/embed/5Jzp5H4mQVE?controls=0&autoplay=1" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

 

The weird thing is, while editing the HTML, it starts auto-playing, but as soon as I go to preview it or the student view, I get nothing. Has anyone run into this same issue and found a workaround? It's not a huge issue, just a little touch to enhance the experience. 

Labels (1)
1 Reply
jessica_yurkofs
Community Member

Thanks for posting, I've been wondering the same thing except with <video> elements, as a smaller file size alternative to animated gifs...

0 Kudos