cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
sangeet_goyal
Community Participant

Quiz questions marked as "Unanswered" when answered with 0

Jump to solution

We have found a glitch with the "Show one question at a time" option. If you select this option in a quiz with Numerical Answer, formula question or Fill in the blanks type of questions, answering with 0 will mark them unanswered in the sidebar.

When a student attempt to submit the quiz, an alert comes up saying "You have x unanswered questions" where x is the number of questions answered with 0 minus the last question (if answered with a 0).

Has anyone encountered this issue?
I have also attached a screenshot, where the professor has answered 1 for odd questions, and 0 for even questions in the Student View. Also, it has happened on Safari, Chrome and Firefox.

1 Solution

Accepted Solutions
James
Community Champion

Good catch, I had missed that step the first time through.

When "One question at a time" is checked, it does mark it as being completed for that question, but as soon as you move on to the next question, it resets the summary and shows that the question has not been answered.

I would file a help ticket with Canvas and report it as a problem. This is not the expected behavior.

View solution in original post

5 Replies
James
Community Champion

 @sangeet_goyal  

Does your institution self-host Canvas? I asked because of two things.

  1. Canvas has had some issues in Spring 2019 in other places with treating 0 as a blank and I wonder if this is related.
  2. I just attempted to verify this with a numeric, formula, and fill-in-the-blank question and it worked fine for me.

If you are self-hosted, then it may be that your school is running an older product that doesn't have the fix applied.

sangeet_goyal
Community Participant

Hi  @James ‌

Thank you for your response.

I'm not sure about the first question you asked. However, I just created a quiz on canvas.instructure.com and tested there but encountered the same issue.

As you mentioned that you verified, I was wondering if you check the box for "Show one question at a time" option. I am asking as the error only appears if "Show one question at a time" option is enabled, otherwise it works fine.


Thanks again!

315266_pastedImage_1.png

James
Community Champion

Good catch, I had missed that step the first time through.

When "One question at a time" is checked, it does mark it as being completed for that question, but as soon as you move on to the next question, it resets the summary and shows that the question has not been answered.

I would file a help ticket with Canvas and report it as a problem. This is not the expected behavior.

View solution in original post

goodman
Community Member

I was just working on a quiz for class this week, and when previewing the quiz, I noticed the same behavior. Since there was apparently a ticket submitted two months ago, is there any update on a fix?

acgottfr
Community Participant

We had that issue on and exam tonight! So how can be ensure that this is resolved?