Hoe voeg ik een gebeurtenis aan de cursuskalender toe?

Een Canvas-gebeurtenis is een niet-beoordeelde Canvas-activiteit. Gebeurtenissen die je in de Kalender maakt, worden niet weergegeven op de pagina Opdrachten of in de Cijferlijst. Maar ze verschijnen wel op de syllabuspagina en studentenkalenders. Je kunt gebeurtenissen met een vervaldatum aanmaken net als gebeurtenissen die een hele dag duren.

Je kunt bijvoorbeeld een cursus-gebeurtenis in de Kalender aanmaken met een link naar het leesmateriaal dat je wilt dat de studenten doornemen als voorbereiding op een klasdiscussie. Je beoordeelt de studenten niet op het feit of ze het leesmateriaal hebben doorgenomen, maar je levert het leesmateriaal op een bepaalde dag aan om de studenten te helpen om hun tijd efficiënter te organiseren.

Je kunt ook een terugkerende gebeurtenis maken.

Opmerking: Evenementen die een vergaderinglink in de beschrijving of het locatieveld bevatten, tonen een knop Deelnemen op de Dashboard Lijstweergave.

Kalender openen

Kalender openen

Klik op de link Kalender (Calendar) in het Globale Navigatiemenu.

Gebeurtenis toevoegen

Controleer of het selectievakje van de cursus waarin je een gebeurtenis wilt maken is ingeschakeld[1].

Klik op de gewenste datum van de kalender om een gebeurtenis toe te voegen [2]. Of klik op de pijltjes naast de naam van de maand om naar een andere maand [4] te navigeren en selecteer dan een datum.

Als je de datum niet handmatig wilt zoeken, kun je op het icoon Toevoegen (Add) [4] klikken.

Gebeurtenisdetails toevoegen

Gebeurtenisdetails toevoegen

Voer een titel voor de gebeurtenis in [1].

Afhankelijk van hoe je de gebeurtenis hebt toegevoegd, is het mogelijk dat de datum voor je is ingevuld. Indien niet, vul je een datum in het datumveld [2] in.

De kalendertijden kunnen ook voor je zijn ingevuld in de Vanaf-velden [3]. Om te bewerken gebruikt u de vervolgkeuzelijst of voert u de start- en eindtijd voor uw gebeurtenis is. Om een gebeurtenis aan te maken die een hele dag duurt laat je de Vanaf-velden open zodat er geen start- en eindtijd voor je gebeurtenis wordt ingevuld.

In de vervolgkeuzelijst Frequentie (Frequency) kun je terugkerende kalendergebeurtenissen (recurring calendar events) instellen [4].

Je kunt een locatie invoeren [5].

Selecteer in de vervolgkeuzelijst Kalender (Calendar) [6] de cursuskalender [7].

Gebeurtenis inleveren

Gebeurtenis inleveren

Als je de gebeurtenis van aanvullende details wilt voorzien, klik je op de knop Meer opties (More Options) [1]. Je kunt de Rich Content Editor gebruiken om beschrijving of links naar bronnen te uploaden.

Klik op de knopInleveren (Submit) [2] als je de gebeurtenis alleen als een aanduiding wilt creëren en later details wilt toevoegen. Je kunt op het gewenste moment je gebeurtenis bewerken.