Hoe gebruik ik Canvas Studio?

Met een Canvas Studio-account kun je al je Studio-media op elk gewenst moment beheren. Je een geüpload video- of audiomediabestand bekijken, delen of er opmerkingen op geven.

Wanneer Studio met Canvas is geïntegreerd, kunnen gebruikers met de rol van cursusleider ook media in hun cursus insluiten.

Er zijn ook functies beschikbaar voor het bewerken en beheren van media. Je kunt bijvoorbeeld media bewerken, inzichtelijke analyses bekijken en ondertiteling toevoegen.

Meestal zijn Studio-accounts geïntegreerd met Canvas en zijn deze toegankelijk via het menu Globale navigatie van je instituut. Studio is echter ook toegankelijk via een afzonderlijke Studio-site (meestal voor beheerders). Meer informatie over toegang tot Canvas Studio.

Opmerkingen: 

  • Als je menu Globale navigatie in Canvas geen link naar Studio heeft en je instituut je geen e-mail heeft gestuurd om je aan te melden op de Studio-site, is Studio altijd toegankelijk via het pictogram Rich Content Editor Studio, hoewel de volle functionaliteit in dat geval beperkt zal zijn. Als je een cursusleider bent, is Studio ook toegankelijk via het menu Cursusnavigatie.
  • De mediaplayer van Canvas Studio ondersteunt toetsenbordsneltoetsen. Bekijk het document Toetsenbordsneltoetsen Studio-mediaplayer.

Canvas Studio bekijken

Je Canvas Studio-account toont een navigatiewerkbalk [1], gevolgd door sorteer- en filteropties [2]. In de mediabibliotheek worden je afzonderlijke mediabestanden en mediaverzamelingen weergegeven [3].

Studio-navigatiewerkbalk weergeven

De Studio-navigatiewerkbalk toont een navigatiemenu-pictogram [1] en pictogrammen voor het opnemen [2], toevoegen [3] en zoeken van media in Studio [4].

Opmerking: De Studio-navigatiewerkbalk wordt bovenaan elke pagina weergegeven.

Sorteer- en filteropties bekijken

Standaard worden de mediabestanden en -verzamelingen weergegeven in de volgorde waarin ze zijn geüpload of gemaakt, met de meest recent geüploade of gemaakte verzameling als eerste. Als je bestanden op naam of datum wilt sorteren, klik je op de vervolgkeuzelijst Sorteren op (Sort by) [1].

Bovendien worden alle bestanden in de bibliotheek weergegeven. Om de weergegeven media op verzameling of afzonderlijk bestand te filteren, klik je op de vervolgkeuzelijst Filteren op (Filter by) [2].

Om een nieuwe verzameling in de mediabibliotheek te maken, klik je op de knop Verzameling toevoegen (Add Collection) [3]. Meer informatie over verzamelingen.

Bibliotheek bekijken

Mediabestanden en verzamelingen worden in de bibliotheek weergegeven. Meer informatie over weergeven van je mediabibliotheken in Canvas Studio.

Opmerking: Mediabibliotheekpagina's kunnen tot 20 mediabestanden per pagina weergeven. Om aanvullende mediabestanden te zien gebruik je de paginanavigatie-opties onderaan de pagina.

Media zoeken

Klik op het zoekpictogram [1] om een video- of audiobestand te zoeken.

Voer titels, beschrijvende termen of termen die overeenkomen met specifieke tags in het zoek (Search) veld in [2]. Druk vervolgens op de Enter- of Returntoets van je toetsenbord. Meer informatie over toevoegen van tags en beschrijvingen aan mediabestanden.

Resultaten worden in de bibliotheek weergegeven [3].

Media bewerken

Media bewerken

Klik op het pictogram voor opties om de opties voor het bewerken van media weer te geven.

Kom meer te weten over het maken van videotoetsen, annotating a video, het bewerken van media, het delen van media met gebruikers of via een openbare link, het verwijderen van media, het vervangen van thumbnails, en het verwijderen van Studio media.

Media weergeven

Media weergeven

Klik op de media-miniatuurafbeelding om de media weer te geven.

Media beheren

Mediatabbladen geven je toegang tot details van de media [1], opmerkingen [2] over de media, wie de media hebben bekeken inzichten [3] en de mogelijkheid tot het maken of uploaden van ondertitels, of het aanvragen van automatische ondertitels [4].