cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Community Member

Canvas LTI 1.3 Integration Issues

Okay, so I am running into a problem with the response to the Authorization request sent to Canvas. Even though I am sending a prompt=none parameter, Canvas is responding with a login_required error.
316442_pastedImage_1.png316444_pastedImage_3.png316443_pastedImage_2.png
Any assistance would be greatly appreciated!
Labels (1)
0 Kudos
19 Replies

parameter names - iss, login_hint, client_id, target_link_uri, lti_message_hint and canvas_region

Hi Hinal,

Thanks for your response.

 Can you please tell me the following which LTI advantage services are supported now in Canvas?

1.Deep Link

2.Assignment And Grade Services

3.Names and roles provision services.

Hi Hinal,

I have one question please guide me about this:

how many LTI 1.3 tool can be created in the canvas of the same domain?

Hi Haevan,

 

I have one question please guide me about this:

 

how many LTI 1.3 tool can be created in the canvas of the same domain?

Hi Rohit, 

did you reach out something for this error 'UnknownAlgorithm' ? , I am getting the same error though my key looks fine 

{ "e": "AQAB", "n": "qHErINvmzcRquA5c74GT8vWcR7kWNOXc6wIxYBS1zB6bQFsuXAhHbHx5pJeZJIbSFiXX9Bbb5zICtY4DHrtHmHEKLHkk4U_7MgYWnUQN9NfYN0W_OQYlm-zR5dAk3JFONw7LnhxV6qOIWAJkGpjdNX0LxKXTh51u7Lwd_BTkltLK_2IDpXu_EfeFq2lw6lrJRn-6-fzKE8HN28MFgCs0AWb38-ls5N21qbyNB-06HM-ZGaR3Ok8Fjzz34VO9R-vcPhLci7iLhVD1nWfiDLQCl5FVXJ5DQv7JDUvVBXX5GB0bhW_-6zHuNleaQsYJFWVv1wIlhoI17IpDaQ347a9FZsJGseO6pYE66EL6OJouquG3X0byEr3DrSKuK4WvLoyDFwtQmQiOWR1b0wPLwiQMdm0atXS2g5yeXFGTbHG1Jj_z2XRILCHv7o2uF3GVELKfEi3j2_xs9R0gn3hRo1a__f6BKOeEuJtC8LKwwFe1CsB0f2igPwbOPekZgxYmilIfmmn0ggcc24RGXPDgg8KiA3dvIlEotdx0VkuScLLiOfk_AtUjkq9WcJpj_YhXmMiOZApTInGoWVJL6cm5a-akS45KUWGDwWns2ZFxbkS9jgRRF_A0FZ1gHgnUCgzCwCaBcFfI405O5Jv8sw_3Q-rslOSC3qOWomEdhHtJh1dMH_k", "alg": "RS256", "kid": "700f7577-64c5-403f-92af-e67e6782781d", "kty": "RSA", "use": "sig" }

Surveyor

@all I am also facing the same issue. Is this issue still open?

Help is much appreciated.

My case is different. I am only facing this issue when I try to launch my external tool inside canvas through iFrame using Safari browser. In all other browsers it's working fine.

I am getting error response as follows for the OIDC Login Request

error: login_required
error_description : Must have an active user session.

Safari version is

353195_pastedImage_1.png

Surveyor

@all;

 353410_pastedImage_1.png

After enabling cross-site tracking in the safari app. Now I am bale to access my external app. Looks like the fix needs to be done from the Canvas side.

Take a look at this post for some advice on working with Safari and cross-site tracking. Safari 13.1 and LTI Integration

Hello !

I seem to have exactly the same issue, however the link on your post is dead,

Do you know what the steps to resolve the issues were ?

Thank you !