cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
e_m_lazzari
Community Member

Quiz: "Out of 0" Discrepancy

Jump to solution

I posted a quiz for three of my sections. Two were fine, but one of them lists the correct question value in the quiz, but is treating the overall value of the quiz as out of 0. I cannot find a way to make the assignment value overall match the question value. Screenshot is attached.

342406_pastedImage_1.jpg

Tags (3)
0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
scottdennis
Community Team
Community Team

Hi Edmund,

The first thing I noticed when looking at your course and at the student submission in your screenshot was that the course assignment groups are weighted such that some groups with no assignments account for a percent of the course grade and some groups that do have graded assignments account for no percent of the overall grade.  If were you I would start by comparing weighting from one section to the others.

Hope that helps you!

View solution in original post

0 Kudos
5 Replies
scottdennis
Community Team
Community Team

Hi Edmund,

The first thing I noticed when looking at your course and at the student submission in your screenshot was that the course assignment groups are weighted such that some groups with no assignments account for a percent of the course grade and some groups that do have graded assignments account for no percent of the overall grade.  If were you I would start by comparing weighting from one section to the others.

Hope that helps you!

View solution in original post

0 Kudos

Our teachers are running into similar problems with the New Quizzes feature.  If they try to adjust the number of points, it does not accept that and they are having to recalculate and manually adjust the grades in their grade books.  Any word on a timeline for a fix for this?

jbrady
Surveyor

I'm running into the same problem.  There aren't assignment group weights, but it's like several quizzes have been changed to "out of 0" though it shows that there are 10 points on a quiz.

Screenshot 2020-10-27 at 12.26.27 PM.png

 

Vangelis
Surveyor

Same problem. Any solutions yet?

After playing around, I found that if I check the checkbox "Let Students See Their Quiz Responses (Incorrect Questions Will Be Marked in Student Feedback)" it fixes the problem and it shows the correct number of points. This is clearly a bug and it needs to be fixed.