Hoe gebruik ik het Cursistendashboard in een catalogus?

Wanneer je inlogt bij Canvas Catalog kun je in het Cursistendashboard zien voor welke cursussen en programma's je bent ingeschreven en voor welke je op de wachtlijst staat.

Het Cursistendashboard toont de cursussen waarvoor je bent ingeschreven geordend op status en biedt je toegang tot de Catalog-items om je in te schrijven voor aanvullende cursussen of programma's.

Opmerking: Canvas Catalog-beheerders kunnen ervoor zorgen dat cursisten een cursus niet kunnen bekijken voorafgaande aan de ingestelde cursusdatums. Als je een cursus in je Cursistendashboard niet kunt zien voorafgaande aan of na de ingestelde cursusdatums, kan het zijn dat deze is verborgen door de Catalog-beheerder.

Cursistendashboard openen

Klik op de vervolgkeuzelijst Gebruiker (User) [1]. Klik vervolgens op de link Cursistendashboard (Student Dashboard) [2].

Dashboard bekijken

In het Cursistendashboard wordt standaard het tabblad Voortgang (Progress) weergegeven.

Klik op het tabblad Voltooid (Completed) [2] om je voltooide items te zien.

Klik op het tabblad Niet voltooid (Not Completed) [3] om verlopen, gearchiveerde, verwijderde (laten vallen) en nog niet gestarte items te bekijken.

Klik op het tabblad Wachtlijst (Wait List) [4] om items op de wachtlijst te bekijken.

Om een PDF van je Learner Transcript te bekijken, downloaden of printen, klik je op de knop PDF Transcript [5].

In uitvoering zijnde items bekijken

In uitvoering zijnde items bekijken

Op het tabblad In uitvoering (In Progress) worden in het gedeelte Programma's (Programs) [1] de programma's weergegeven waarvoor je bent ingeschreven en in het gedeelte Cursussen (Courses) [2] worden de cursussen weergegeven waarvoor je bent ingeschreven.

Onder In uitvoering (In Progress) worden de items geordend in aflopend volgorde getoond, waarbij de items met het hoogste voltooiingspercentage het eerst worden getoond. Zijn er op dat moment geen items in uitvoering, dan worden alle items op alfabetische volgorde op basis van titel weergegeven.

Programmadetails bekijken

In de sectie Programma's [2] toont elke item het programmapictogram [1].

Het item toont de naam van het programma, de startdatum en de lengte van het programma (als deze is ingesteld), gevolgd door een beschrijving van het programma [3].

Als er met het programma studiepunten kunnen worden verdiend, wordt het cumulatieve aantal studiepunten voor alle cursussen in het programma weergegeven [4].

Als er een certificaat wordt uitgegeven, wordt de naam van het certificaat weergegeven [5].  

Cursusgegevens bekijken

Cursusgegevens bekijken

In de sectie Cursussen toont elk item het cursuspictogram [1].

Het item toont de naam van de cursus, de startdatum en de lengte van de cursus (als deze is ingesteld), gevolgd door een beschrijving van de cursus [3].

Als er met de cursus studiepunten kunnen worden verdiend, wordt het aantal studiepunten dat voor het voltooien van de cursus wordt toegekend weergegeven [4].

Als er een certificaat wordt uitgegeven, wordt de naam van het certificaat weergegeven [5].

Afhankelijk van het cursusontwerp, kan de vermelding een voortgangsbalk [6] tonen.

Klik op de knop Naar cursus (Go To Course) [7] om een beschikbare cursus te openen.

Als je een cursus wilt laten vallen, klik je op het pictogram voor instellingen [8].

Opmerkingen:

  • Alleen bij cursussen met modulevereisten wordt een voortgangsbalk weergegeven.
  • Cursussen met modulevereisten tonen een knop Naar cursus (Go to Course), de andere cursussen tonen een knop Cursus starten (Begin Course).
  • Cursussen waaraan je begonnen bent, hebben een knop Cursus hervatten (Resume Course).

Programmavereisten bekijken

Alle cursussen omvatten standaard een programmaweergave in uitgevouwen vorm in de lijst met vereisten. Klik op de vervolgkeuzelijst Vereisten (Requirements) [1] om de lijst samen te vouwen.

Als een cursus nog niet beschikbaar is, wordt bij de cursus een grendelpictogram [2] weergegeven.

Opmerking: Als alle vereiste cursussen in het programma de knop Cursus starten (Begin Course) tonen, kun je de cursussen in elke gewenste volgorde uitvoeren.

Voltooide items bekijken

Klik op het tabblad Voltooid (Completed) [1] om je voltooide cursussen en programma's te zien.

Voltooide items worden weergegeven op volgorde van voltooiingsdatum en vervolgens alfabetisch op titel.

Je kunt de datum voltooid van de cursus of het programma [2] bekijken, evenals het certificaat van uitmuntendheid (indien aanwezig) [3].

Je kunt ook een voltooide cursus bekijken [4].

Niet-voltooide items bekijken

Klik op het tabblad Niet voltooid (Not Completed) [1] om je verlopen, gearchiveerde, verwijderde en nog niet gestarte items te bekijken.

Bij verlopen cursussen wordt een vervaldatum weergegeven [2]. Klik op de knop Cursus bekijken (Review Course) [3] om een verlopen cursus te bekijken.

Gearchiveerde cursussen tonen een Gearchiveerd-pictogram [4] en cursussen die je hebt laten vallen tonen een laten-vallen-pictogram [5].

Items in wachtlijst bekijken

Klik op het tabblad Wachtlijst (Wait List) [1] om items te bekijken waaraan je je naam aan een wachtlijst hebt toegevoegd.

Bij items in een wachtlijst wordt de cursus- of programmanaam [2] en je inschrijvingsstatus [3] weergegeven.

Als je je naam uit een wachtlijst wilt verwijderen, zoek je het item en klik op het pictogram voor verwijderen [4].

Opmerkingen:

  • Het tabblad Wachtlijst wordt alleen weergegeven als je je naam aan een wachtlijst hebt toegevoegd.
  • Wanneer er een plek vrijkomt, wordt je automatisch ingeschreven voor het item en wordt de cursus of het programma weergegeven op het tabblad In uitvoering. Voor betaalde cursussen ontvang je een e-mail met instructies hoe je de registratie moet afronden.  Meer informatie over het plaatsen van je naam op de wachtlijst.  

Transcript bekijken

Transcript bekijken

Als je een transcript wilt bekijken van al je huidige en afgesloten cursussen en programma's, klik je op de link PDF Transcript. Het transcript bevat alle inschrijvingsgegevens zoals weergegeven op de tabbladen In uitvoering en Voltooide catalogus.

Catalogus bekijken

Catalogus bekijken

Je kunt de cursuscatalogus van je instituut op elk moment openen door op het logo van je instituut [1] te klikken.

Je kunt ook klikken op de link Cursuscatalogus (Course Catalog) [2].