Hoe bekijk ik updates voor bronnen die ik voorheen van Commons heb geïmporteerd?

Wanneer een gewijzigde bron opnieuw naar Commons wordt gedeeld, zullen gebruikers die een kopie van die bron vóór de update in Commons hebben geïmporteerd, de optie hebben om de bron te updaten. Wanneer een update beschikbaar is, verschijnt deze in de pagina Updates in het meldingencentrum en in de brondetailspagina.

Opmerkingen:

  • Neem contact op met je Customer Success Manager om Commons in je Canvas-exemplaar in te schakelen.
  • Commons is beschikbaar in alle Free for Teacher (FFT)-accounts. Free for Teacher-gebruikers zijn beperkt tot zoeken, importeren en delen van openbare bronnen.
  • Als je huidige versie van een bron inleveringen van cursisten heeft, kun je besluiten om de bron niet te updaten.
  • Als je besluit om een voorheen gedeelde bron te updaten, zal de vorige versie worden vervangen. Als je besluit om een voorheen gedeelde bron niet te updaten, zal er een nieuwe bron worden aangemaakt.

Commons openen

Commons openen

Klik op de link Commons om bronnen te bekijken en te updaten.

Updates openen

Updates openen

Klik in Commons-navigatie op de link Updates [1]. Je kunt ook op de knop Update-opmerkingen bekijken (View Update Notes) klikken in het meldingencentrum [2].

Klik op het pictogram voor sluiten [3] om het meldingencentrum te sluiten. Het meldingencentrum verschijnt alleen opnieuw wanneer er een nieuwe update is.

Opmerking: Het meldingencentrum kan maximaal drie updates weergeven; je kunt echter alle beschikbare updates in de pagina Updates zien.

Beschikbare updates bekijken

Beschikbare updates bekijken

In de pagina Updates kun je al je voorheen geïmporteerde bronnen zien die door de oorspronkelijke gebruiker zijn geüpdatet. Je kunt de naam en het type van de bron zien [1], de datum en tijd dat de bron de laatste keer werd geüpdatet [2] en de opmerkingen over wat er in deze versie is geüpdatet [3].

Je kunt ook zien in welke cursus(sen) je voorheen de bron hebt geïmporteerd [4] en welke versie van de bron je momenteel gebruikt [5].

Klik op de naam van de bron om de brondetailspagina te bekijken of de volledige versiegeschiedenis te zien.

Opmerking: Bronnen die uit Canvas zijn verwijderd of gewist, kunnen niet worden geüpdatet.

Brondetailspagina bekijken

Op de brondetailspagina kun je ook update-opmerkingen bekijken. Klik op de knop Cursussen tonen (Show Courses) [1] om updates te zien.

Klik op het tabblad Versie-opmerkingen (Version notes) [2] om de versiegeschiedenis te zien.

Klik op de knop Terug naar updates (Back to Updates) [3] om terug te keren naar de updates-pagina.

Cursussen selecteren

Cursussen selecteren

Als je de bron in meer dan één cursus hebt geïmporteerd, heb je de optie om te selecteren welke cursus(sen) je wilt updaten. Als standaard zijn alle cursussen geselecteerd. Als je een cursus voor de update wilt selecteren of deselecteren, klik je op het selectievakje naast de naam van de cursus.

Bron updaten

Bron updaten

Klik op de knop Updaten (Update) of Geselecteerde updaten (Update selected) [1] om je bron te updaten. Bij het updaten van je bron wordt je huidige bron vervangen. Klik op Ja (Yes) [2] om te bevestigen.

Update verwijderen

Update verwijderen

Je kunt er ook voor kiezen om de update te negeren als je je kopie van de bron niet wilt updaten. Om je update voor de geselecteerde cursus(sen) te negeren, klik je op de knop Verwijderen (Dismiss) of Geselecteerde verwijderen (Dismiss selected) [1]. Voordat met verwijderen wordt begonnen, moet je bevestigen dat je de update wilt negeren. Klik op Ja (Yes) [2] om te bevestigen.

Opmerking: Als je de update voor de geselecteerde cursus(sen) negeert, zul je nog steeds bericht krijgen over toekomstige updates voor deze bron.

Geüpdatete bron in Canvas bekijken

Geüpdatete bron in Canvas bekijken

Om je geïmporteerde bronnen te bekijken, navigeer je naar het functiegebied (bijv. Modules, Opdrachten, Toetsen, Discussies, Pagina's of Bestanden) in Canvas.