Hoe importeer en bekijk ik een Commons-bron in Canvas?

Je kunt cursussen, modules, opdrachten, toetsen, discussies, pagina's of bestanden importeren van Commons in je Canvas-cursus. Geïmporteerde bronnen behouden hun oorspronkelijke gepubliceerd of niet-gepubliceerd status.

Opmerkingen:

 • Neem contact op met je Customer Success Manager om Commons in je Canvas-exemplaar in te schakelen.
 • Commons is beschikbaar in alle Free for Teacher (FFT)-accounts. Free for Teacher-gebruikers zijn beperkt tot zoeken, importeren en delen van openbare bronnen.
 • De standaard Canvas-bestandsopslaglimieten zijn van toepassing.
 • Cursistengegevens blijven privé wanneer bronnen worden gedeeld of geïmporteerd.
 • Geïmporteerde Commons-bronnen behouden in de nieuwer cursus hun opties/instellingen met uitzondering van de inleverdatums.
 • Commons ondersteunt momenteel niet het delen/importeren van vraagbanken gekoppeld aan een toets.
 • Studio-inhoud kan niet worden verzonden naar of worden geïmporteerd vanuit Commons.
 • Je kunt geen nieuwe toetsen importeren uit Commons.

Commons openen

Commons openen

Klik in Globale navigatie op de link Commons.

Bron zoeken

Zoek een bron door gebruik te maken van het zoekveld [1].

Je kunt bronnen sorteren op Meest relevant, Laatste, Meest gefavoriseerd of Meest gedownload [2].

Je kunt de zoekresultaten ook filteren op de instellingen voor goedgekeurde inhoud, type inhoud, leerjaar/niveau en delen [3]. Meer informatie over zoeken in Commons.

Opmerking: Wanneer je inhoud uit Commons importeert, worden alleen cursusopties weergegeven van de instantie waar je Commons gestart hebt.

Bron openen

Bron openen

Klik op de titel van de bron om de brondetails te bekijken.

Opmerking: Bronnen kunnen worden geopend in een nieuw tabblad door op Command (Mac) of Control (pc) te drukken terwijl op de naam van de bron in de pagina Zoeken wordt geklikt, of door rechtsklikken op de naam van de bron.

Bron bekijken

Klik op de knop Importeren/Downloaden (Import/Download) om de bron te importeren of downloaden.

Bron importeren

Bron importeren

Zoek de cursus(sen) waarin je de bron wilt importeren [1] of selecteer de cursus(sen) in de lijst [2]. Klik vervolgens op de knop Importeren in cursus (Import into Course) [3].

Klik op de knop Downloaden (Download) [4] om het bestand naar je computer te downloaden.

Opmerkingen:

 • Canvas-gebruikers die in een cursus zijn ingeschreven als cursusleider, onderwijsassistent, ontwerper of een aangepaste rol gebaseerd op een van de voorheen vermelde rollen, zien de lijst voor Importeren in cursus, mits de cursus waarin ze zijn ingeschreven actueel is.
 • Als een cursus is ingesteld om de periodedatums te overschrijven en het selectievakje Gebruikers kunnen alleen tussen deze datums aan de cursus deelnemen (Users can only participate in the course between these dates) is ingeschakeld, zal de cursus in de cursuslijst verschijnen als de einddatum van de cursus niet in het verleden ligt.
 • Als een cursus periodedatums gebruikt, verschijnt de cursus in de cursuslijst als de begindatum van de periode niet in de toekomst ligt en de einddatum niet in het verleden.

Waarschuwingsbericht importeren

Waarschuwingsbericht importeren

Als je een bestand importeert dat groter is dan 500 MB, zal Commons een waarschuwingsbericht genereren dat je erop attent maakt dat het importeren mogelijk niet succesvol verloopt.

Bericht voor bron nog in behandeling

Bericht voor bron nog in behandeling

Als je een bron probeert te importeren die nog in behandeling is, zal de knop Importeren in cursus (Import into Course) niet actief zijn en toont Commons een bericht dat je informeert dat de bron nog niet verwerkt is.

Importmelding bekijken

Importmelding bekijken

Je kunt de melding voor de importstatus bovenaan je scherm bekijken. Let wel dat het een tijdje kan duren voor je de veranderingen in je cursus ziet.

Geïmporteerde bron bekijken

Om geïmporteerde bronnen te bekijken anders dan een cursus, navigeer je naar het functiegebied (bijv. Modules, Opdrachten, Toetsen, Discussies, Pagina's of Bestanden) in Cursusnavigatie.

Opmerking: Inhoud gedeeld via Commons behoudt de gepubliceerd/niet-gepubliceerd status van het item toen dit oorspronkelijk werd gedeeld. Als je inhoud importeert die gepubliceerd was toen deze oorspronkelijk werd gedeeld, wordt deze in je cursus geïmporteerd en gepubliceerd.

Importstatusmelding

Importstatusmelding

Als een bron nog steeds wordt geïmporteerd, zie je een statusmelding wanneer je je cursus opent. Klik op de link Importstatus (Import Status).

Importstatus bekijken

Het menu Huidige taken toont de geïmporteerde bron als een Canvas Common Cartridge .imscc bestand. Je kunt de datum en tijd zien dat de bron werd geïmporteerd. Het importstatusmenu toont de importstatus aan de hand van een kleur:

 • Grijs [1]: Geeft de wachtrij-status aan
 • Blauw [2]: Geeft de uitvoeringsstatus aan en toont een voortgangsbalk met resterende tijd
 • Groen/oranje [3]: Geeft de voltooid-status aan (oranje betekent dat er een probleem is dat samenhangt met het importeren; klik op de probleem link om de lijst te zien)

Om eventuele problemen te verhelpen die bij het importeren zijn opgetreden, kun je de probleemlink naast de import gebruiken of kun je het menu Cursusnavigatie gebruiken om door de cursus te navigeren en fouten te corrigeren.