Hvordan kan jeg se oppdateringer til ressurser jeg tidligere importere fra Commons?

Når en endret ressurs deles til Commons på nytt, får brukere som har importert en kopi av den ressursen i Commons før oppdateringen muligheten til å oppdatere ressursen. Når en oppdatering er tilgjengelig, blir den synlig på oppdateringssiden i varslingssenteret og i ressursdetaljsiden.

Merknader:

  • For å aktivere Commons i Canvas-økten, må du kontakte din kundesuksessjef.
  • Commons er tilgjengelig for alle Gratis for lærer (FFT)-kontoer. Gratis for lærer-brukere er begrenset til å finne, importere og dele offentlige ressurser.
  • Hvis den nåværende versjonen av en ressurs har studentinnleveringer, kan du vurdere å ikke oppdatere ressursen.
  • Hvis du velger å oppdatere den tidligere delte ressursen, erstattes de tidligere versjonene. Hvis du velger å ikke oppdatere den tidligere delte ressursen, lages det en ny ressurs.

Åpne Commons

Åpne Commons

For å se og oppdatere ressursen, klikk på «Commons-lenken.

Åpne oppdateringer

Åpne oppdateringer

I Commons-navigering, klikk på «Oppdateringer» (Updates)-lenken [1]. Du kan også klikke på knappen Vis oppdateringsnotater (View update notes) i varslingssenteret [2].

For å lukke varslingssenteret, klikk på lukk (close)-ikonet [3]. Varslingssenteret vises først på nytt når det er en ny oppdatering tilgjengelig.

Merknad: Varslingssenteret viser opptil tre oppdateringer. Du kan imidlertid vise alle oppdateringene på Oppdateringer-siden.

Vis tilgjengelige oppdateringer

Vis tilgjengelige oppdateringer

På Oppdateringer-siden kan du se alle tidligere importerte ressurser som har blitt oppdatert av originalbrukeren. Du kan se navn og type ressurs [1], dato og tidspunkt for siste oppdatering [2] og notater om hva som ble oppdatert i denne utgaven [3].

Du kan også se hvilke(t) emne(r) du tidligere importerte ressursen til [4] og hvilke versjoner av ressursen du bruker for øyeblikket [5].

Hvis du vil se ressursdetaljsiden eller se hele versjonshistorikken, klikk på navnet på ressursen.

Merknad: Ressurser som er fjernet eller slettet fra Canvas kan ikke oppdateres.

Vis ressursdetaljer-siden

På ressursdetaljer-siden kan du også se oppdateringsvarsler. For å se oppdateringer, klikk på knappen «Vis emner» (Show Courses) [1].

For å vise versjonshistorikk, klikk på fanen «Versjonsmerknader» (Version notes) [2].

For å gå tilbake til oppdateringer-siden, klikker du på knappen «Tilbake til oppdateringer» (Back to Updates) [3].

Velg emner

Velg emner

Hvis du importerte ressursen til mer enn ett emne, har du muligheten til å velge hvilke(t) emne(r) du vil oppdatere. Alle emner blir valgt som standard. For å velge eller velge bort et emne for oppdatering, klikker du på avkrysningsboksen ved siden av emnenavnet.

Oppdater ressurs

Oppdater ressurs

For å oppdatere ressursen din, klikk på knappen Oppdater (Update) eller Oppdater valgte (Update selected) [1]. Oppdatering av ressursen erstatter gjeldende ressurser. For å bekrefte, klikk på Ja (Yes)-knappen.

Avvis oppdatering

Avvis oppdatering

Du kan også velge å ignorere oppdateringen hvis du ikke ønsker å oppdatere din kopi av ressursen. For å ignorere oppdateringen for de valgte emnene, klikk på knappen Avvis (Dismiss) eller Avvis valgte (Dismiss selected) [1]. Før du avviser oppdateringen, må du bekrefte at du ønsker å ignorere oppdateringen. For å bekrefte, klikk på Ja (Yes)-knappen.

Merknad: Hvis du ignorerer oppdateringen til de valgte emnene, blir du fortsatt varslet om fremtidige oppdateringer til ressursen.

Vis oppdatert ressurs i Canvas

Vis oppdatert ressurs i Canvas

For å se dine importerte ressurser, må du navigere til funksjonsområdet (f.eks. moduler, oppgaver, tester, diskusjoner, sider eller filer) i Canvas.