Hvordan bruker jeg Canvas Studio?

En Canvas Studio-konto gjør at du når som helst kan administrere alle dine Studio media. Du kan vise, dele og kommentere på alle opplastede video eller lydfiler.

Når Studio er integrert med Canvas kan brukere med instruktør-roller også legge inn media innen sine emner.

Normalt kan Studio-kontoer som er integrert med Canvas og kan nåes gjennom din institusjons meny Global navigering. Men Studio kan også være tilgjengelig gjennom separat Studio-side (mest normalt for admin). Lær mer om tilgang til Canvas Studio.

Merknader: 

  • Om menyen Canvas Global navigering ikke inneholder en lenke til Studio, og institusjonen sin gir deg ikke en e-post for å logge inn på Studio-siden, kan du alltid få tilgang til Studio gjennom ikonet Rich innholdsredigering (Rich Content Editor), men fullstendig bruk er begrenset. Er du instruktør, kan også nå Studio gjennom menyen Emne-navigering.
  • Mediespilleren til Canvas Studio støtter hurtigtaster. Vis dokumentet med hurtigtaster for mediespilleren i Studio .

Vis Canvas Studio

Din Canvas Studio-konto viser en Verktøylinje for navigasjon [1], etterfulgt av alternativer for sortering og filtrering [2]. I mediebiblioteket vises dine individuelle mediefiler og mediesamlinger [3].

Vis verktøylinjen Studio Navigering

Verktøylinjen for Studio-navigasjon viser et Navigasjonsmeny-ikon [1], og ikoner for å ta opp [2], legge til [3] og søke etter media i Studio [4].

Merknad: Verktøylinjen for Studio-navigasjon vises øverst på hver side.

Vis alternativer for sortering og filtrering

Som standard vises mediefiler og samlinger i rekkefølgen de er opplastet eller opprettet, og begynner med det sist opplastede mediet eller opprettede samlingen. For å sortere filer etter navn eller dato, klikk på nedtrekksmenyen Sorter etter (Sort by) [1].

I tillegg vises alle filene i biblioteket. For å filtrere viste medier etter samling eller individuell fil, klikk på nedtrekksmenyen Filtrer etter (Filter by) [2].

For å opprette en ny samling i mediebiblioteket, klikk på Legg til samling (Add Collection)-knappen [3]. Lær mer om samlinger.

Vis bibliotek

Mediefiler og samlinger vises i biblioteket. Finn ut mer om å se dine mediebiblioteker i Canvas Studio.

Merknad: Mediebibliotekssider viser opptil 20 mediefiler per side. Bruk sidenavigasjonsalternativene på bunnen av siden for å se flere mediefiler.

Søk etter media

For å søke etter en video- eller lydfil, klikk på Søk-ikonet [1].

Skriv inn titler, beskrivelsesord eller termer som samsvarer med spesifikke tagger i Søk (Search)-feltet [2]. Trykk deretter på tasten Enter eller Tilbake på tastaturet. Finn ut mer om å legge til tagger og beskrivelser til mediefiler.

Resultater vises i biblioteket [3].

Vis medier

Vis medier

Klikk på medieminiatyrbildet for å se mediene.