Hoe open ik Canvas Studio?

Je kunt Canvas Studio misschien openen via een zelfstandige Canvas Studio-site, of misschien heeft je organisatie Canvas Studio-integratie geconfigureerd voor Canvas LMS.

Je kunt een Studio-account gebruiken voor het bekijken, delen en becommentariëren van geüploade video- en audiobestanden.

Toegang - Overzicht

 • Gebruikers kunnen mediabestanden op elk gewenst moment mediabestanden uploaden en beheren
 • Van gebruikers die media uploaden, wordt aangenomen dat ze er ook de eigenaar van zijn.
 • Media-eigenaren kunnen alle media-instellingen en -functionaliteit beheren, zoals het instellen van gebruikersgegevens en het bekijken van analyses.
 • Media-eigenaren kunnen opmerkingen in hun media beheren
 • Media-eigenaren kunnen media delen met andere gebruikers en toegang voor lezen of bewerken verlenen
 • In media kunnen altijd opmerkingen worden opgenomen en bekeken
 • Media bevatten een link en sluiten code in voor gebruik in openbare sites (opmerkingen worden nooit weergegeven)

Studio-site

Studio-site

Als je organisatie een Canvas Studio-site gebruikt, kun je Canvas Studio openen via de URL van de Studio-site van je organisatie.

Daarnaast is er een aparte aanmeldingssite voor beheerders in organisaties die Studio gebruiken met Canvas LMS. Deze site staat los van Canvas en wordt gehost via een aparte URL. Maar alle overige content op de Studio-site is hetzelfde als voor het Studio-account.

Voor toegang tot deze site is een e-mailuitnodiging nodig om een gebruikerswachtwoord te maken. Iedere gebruiker die een e-mailuitnodiging krijgt, heeft toegang tot de Studio-site.

Toegang - Overzicht

 • Gebruikers moeten zich aanmelden via een aparte URL
 • Gebruikers hebben dezelfde toegang als standaard Studio-accounts
 • Gebruikers met de rol van Studio-beheerder kunnen gebruikers beheren

Opmerking: Als je organisatie Canvas-verificatie inschakelt, kun je je met je Canvas-aanmeldingsgegevens aanmelden bij je Studio-site.

Canvas

Wanneer Studio wordt geïntegreerd met Canvas LMS, kan Studio worden geopend via het menu Globale navigatie, het menu Cursusnavigatie (voor cursusleiders) en als een externe tool in de Rich Content Editor. De integratie met Canvas Studio maakt de naadloze integratie mogelijk van media-interactie in het lesgeven en leren.

Menu Globale navigatie

Menu Globale navigatie

Wanneer Studio voor alle gebruikers in een organisatie is ingeschakeld, geeft het menu Globale navigatie een link naar Studio weer. U kunt uw Studio-account overal vanuit Canvas openen.

Opmerking: Als het menu Globale navigatie geen link naar Studio weergeeft, heb je wellicht nog toegang tot Studio via de Rich Content Editor.

Rich Content Editor

Verschillende Canvas-functies maken gebruik van de Rich Content Editor, waaronder Opdrachten, Discussies en Pagina's.

Zelfs als je niet rechtstreeks toegang hebt tot Studio via het menu Globale navigatie, is het mogelijk dat je toegang tot Studio hebt via de Rich Content Editor. Toegang via de Rich Content Editor betekent wel een verandering in functionaliteit en biedt de cursusleider meer controlemogelijkheden.

Klik op het pictogram van Studio [1] om Studio te openen. Als het pictogram niet rechtstreeks in de werkbalk wordt weergegeven, klik je op het pictogram voor opties [2].

Toegang - Overzicht

 • Gebruikers kunnen hun Studio-account alleen openen via de Rich Content Editor, en dat geldt ook voor media-uploads.
 • Cursisten die een mediabestand in een cursus of groep uploaden, worden niet beschouwd als eigenaar van de media. Er wordt een kopie van de media gemaakt die de cursusleider kan beheren.
 • Media kunnen worden ingesloten met of zonder opmerkingen.
 • Nadat media zijn ingesloten, kunnen cursusleiders alle media-instellingen en -functionaliteit voor cursusmedia beheren, zoals het instellen van gebruikersgegevens en het bekijken van analyses.
 • Cursusleiders kunnen opmerkingen in alle cursusmedia beheren.
 • Bestaande opmerkingen in ingesloten media worden niet opgenomen in cursuskopieën.