Hoe voeg ik automatisch gegenereerde ondertiteling toe aan mijn mediabestand in Canvas Studio?

Er zijn in Canvas Studio verschillende manieren om een transcriptbestand toe te voegen aan je media.

De tool Automatisch ondertitelingsaanvraag (Automatic Caption Request) is opgenomen in Canvas Studio. Deze automatische tool gebruikt technologie die de taal van het mediabestand met 85% nauwkeurigheid transcribeert.

Als professionele ondertiteling beschikbaar is in je district, is de optie Professioneel beschikbaar in het venster Ondertiteling aanvragen.  Professionele ondertiteling gebruikt een menselijke ondertitelaar die de mediabestanden met 99% nauwkeurigheid transcribeert.

Je kunt ook ondertitelingsbestanden uploaden voor je Canvas Studio-media.

Opmerkingen:

  • Nadat Canvas Studio-media van ondertiteling is voorzien, kunnen andere gebruikers het transcript van de media downloaden.
  • Professionele ondertiteling is alleen beschikbaar als je district een contract heeft met de professionele ondertitelingsservices Verbit of Cielo24.
  • Als de optie professionele ondertiteling niet wordt weergegeven in het venster Ondertiteling aanvragen, is professionele ondertiteling momenteel niet beschikbaar in je district. Neem contact op met je beheerder voor meer informatie.

Media openen

Zoek in je Studio-account de media die je wilt bekijken op de pagina Mijn bibliotheek [1] of gebruik het zoekveld [2].

Media met een ondertitelingsbestand tonen de ondertitelingsbadge [3].

Klik op de link Weergeven (View) [4] om het mediabestand te openen.

Ondertiteling openen

Ondertiteling openen

Klik op het tabblad Ondertiteling (Captions) [1]. Klik op de knop Aanvragen (Request) [2] om een transcript voor de ondertiteling aan te vragen.

Automatische ondertiteling aanvragen

Ondertiteling aanvragen

Als er aan het mediabestand nog geen ondertitelingsbestand is gekoppeld, kun je met de tool Ondertiteling aanvragen een aanvraag indienen voor automatische ondertiteling.

Klik op het vervolgkeuzemenu Taal (Language) [1] om de taal die in het bestand wordt gesproken te selecteren.

Klik op de knop Aanvragen (Request) [2] om je aanvraag te bevestigen.

Opmerking: Als de optie professionele ondertiteling niet wordt weergegeven in het venster Ondertiteling aanvragen, is professionele ondertiteling momenteel niet beschikbaar in je district.

Professionele ondertiteling aanvragen

Professionele ondertiteling aanvragen

Als professionele menselijke ondertiteling beschikbaar is in je district, wordt de optie Professioneel weergegeven. Klik op de radioknop Professioneel (Professional) [1] om professionele ondertiteling te selecteren.

Klik op het vervolgkeuzemenu Taal (Language) [2] om de taal die in het mediabestand wordt gesproken te selecteren.

De soorten services variëren afhankelijk van de aanbieder van de ondertiteling. Klik op het vervolgkeuzemenu Soort service (Service type) [3] om het soort service te selecteren uit de services die beschikbaar zijn bij de aanbieder in je district.

Klik op de knop Aanvragen (Request) [4] om je aanvraag te bevestigen.

Aanvraag ondertiteling in wachtrij bekijken

Bekijk de aanvragen voor ondertiteling die in de wachtrij zijn geplaatst.

Aanvragen voor ondertiteling waaraan wordt gewerkt geven de status Wordt verwerkt (Processing) [1] weer.

Aanvragen voor ondertiteling die zijn geweigerd of mislukt geven de status Mislukt (Failed) [2] weer.

Je ontvangt een e-mail wanneer het transcript voor de ondertiteling gereed is.

Opmerking: Canvas Studio staat per taal en per mediabestand één automatisch en één professioneel ondertitelingsbestand toe.

Automatisch ondertitelingsbestand beoordelen en publiceren

De publicatiestatus wordt weergegeven in het tabblad Ondertiteling (Captions) [1]. Om de automatische ondertiteling in je media weer te geven, moet je het bestand beoordelen en publiceren.  

Klik op het pictogram Opties [2] om het bestand te beoordelen en te publiceren. Klik vervolgens op de link Beoordelen en publiceren (Review and Publish) [3].

Ondertitelingsbestand controleren

Als je automatische ondertiteling gebruikt, kun je alle gewenste bewerkingen aan het ondertitelingsbestand uitvoeren in de Caption Editor.

Klik op de knop Publiceren (Publish) om de ondertitels te publiceren [1].

Wanneer je de Caption Editor wilt sluiten zonder de ondertitels te publiceren, klik je op de knop Sluiten (Close) [2].  

Gepubliceerde ondertitels beheren

Klik op het pictogram Opties [1] om gepubliceerde ondertitels te beheren. Als je ondertitels wilt beoordelen of bewerken, klik je op de link Bewerken (Edit) [2]. Klik op de link Downloaden (Download) [3] om het ondertitelingsbestand te downloaden. Klik op de link Vervangen (Replace) [4] om het ondertitelingsbestand te vervangen door een bestand van je computer. Klik op de link Verwijderen (Delete) [5] om het ondertitelingsbestand te verwijderen.

Opmerking: Ondertitelingsbestanden van Canvas Studio worden gedownload als SRT-bestanden. Na het downloaden kun je ondertitelingsbestanden op de meeste computers converteren naar tekstverwerkingsbestanden.

Ondertiteling inschakelen

Ondertiteling inschakelen

Ondertiteling is standaard uitgeschakeld. Klik op het pictogram ondertiteling inschakelen om ondertiteling in de media in te schakelen.

Opmerkingen:

  • Het pictogram voor ondertiteling inschakelen wordt alleen weergegeven als de media ondertiteling heeft.
  • Het pictogram voor ondertiteling kan worden geopend vanuit het menu Instellingen in schermen met een breedte van maximaal 480px.