Wat is Canvas Studio?

Canvas Studio is een communicatietool waarmee cursusleiders en cursisten actief kunnen samenwerken via video- en audiomedia. Bekijk meer informatie over Studio op de website van Instructure.

Samenwerking van cursisten en cursusleiders

Samenwerking van cursisten en cursusleiders

Via de interface van Studio kunnen cursisten en cursusleiders samenwerken aan media-inhoud door rechtstreeks op de mediatijdlijn opmerkingen achter te laten. Cursisten kunnen van elkaars inzichten leren en van de aanwijzingen en feedback van de cursusleider.

Opmerkingen worden vergezeld van de datum en tijd van posten, samen met de bijbehorende tijd in de media. Opmerkingen kunnen ook worden weergegeven als inline opmerkingen bij het bekijken van de media. Daarnaast kunnen gebruikers als aanvulling antwoorden op opmerkingen, waarbij die antwoorden niet worden opgenomen in de weergave van de tijdlijn.

Mediabeheer

Het mediabeheer van Studio in een Studio-account organiseert automatisch media zodat gebruikers content makkelijker kunnen vinden.

Voor cursusleiders worden alle aan een cursus toegevoegde media als een afzonderlijke verzameling gegenereerd zodat ze media kunnen markeren om die beter te kunnen indelen en beter doorzoekbaar te maken.

Analyse

Analyse

Media-eigenaren kunnen ook mediabeheer bekijken via gebruikersanalyses. Anders dan andere mediasites analyseert Studio weergaven per gebruiker.

Met de analytics van Studio kunnen cursusleiders en beheerders snel en eenvoudig de media analyseren die cursisten bekijken, hoelang ze die bekijken en waar ze stoppen met kijken. Met deze informatie kunnen cursusleiders media optimaliseren om cruciale informatie effectiever te communiceren en het gedrag van cursisten te monitoren.

Integratie met Canvas

Studio integreert met Canvas voor een naadloze onderwijservaring. Cursusleiders kunnen door middel van de Rich Content Editor Studio-media insluiten in een Canvas-cursus. Deze editor is beschikbaar in meerdere functiegebieden, waaronder Opdrachten, Discussies en Pagina's.