cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Hoe gebruik ik de kalender als waarnemenr?

Hoe gebruik ik de kalender als waarnemenr?

De Kalender is een prima manier om op één plaats alles te zien wat een gekoppelde cursist voor al zijn of haar cursussen moet doen. Je kunt kalenderevenementen per dag, week, maand of per agendalijst weergeven. De kalender geeft ook toegang tot de planner, wat een optionele planningsfunctie is in Canvas. Waarnemers kunnen echter geen afspraken namens een cursist reserveren.

Waarnemers kunnen geen evenementen in de persoonlijke kalender van een cursist of via de Planner gemaakte afspraken bekijken. Een waarnemer kan wel de gereserveerde afspraken van een cursist bekijken in de app Canvas Parent.

Kalender openen

Kalender openen

Klik op de link Kalender [Calendar] in het Globale Navigatiemenu.

Kalender bekijken

De kalender toont alles waarvoor je je hebt ingeschreven, doordat de kalender alle cursussen omvat. In de navigatiebalk, kun je kiezen om de kalender per week, maand of per agenda weer te geven [Week, Month or Agenda] [1] De weergave die je kiest bepaalt de stijl van het kalender venster [calendar window] [2] Standaard wordt de kalender getoond in de Maand [Month] weergave.

De zijbalk [sidebar] [3] toont een snelle weergave van de kalender, je cursussen- en groepenlijst en items zonder datum van je cursussen en groepen.

Agendaitems toevoegen

Agendaitems toevoegen

Elke kalenderweergave toont alle opdrachten of evenementen die aan de kalender zijn toegevoegd. Je kunt op elk ogenblik persoonlijke evenementen toevoegen in de navigatiebalk toevoegen door te klikken op de knop Toevoegen (Add).

Kalenderlijst weergeven

Elke persoonlijke, cursus en groepskalender wordt onderscheiden door een andere kleur in de kalenderweergave. Bijbehorende opdrachten voor elke cursus of groep zullen binnen de kalenderweergave van elke kalender [calendar] [1] verschijnen. Zo worden in het voorbeeld hierboven opdrachten en evenementen uit de cursus Amerikaanse geschiedenis paars weergegeven in de kalenderweergave.

Standaard worden de eerste 10 cursussen en groepskalenders geselecteerd en in de kalenderweergave getoond. Om de kalender te verbergen, klik je op het vakje naast de naam van de kalender [calendar] [2]. Kalenders die niet actief zijn binnen de kalenderweergave worden als vervaagde tekst getoond [3].

Opmerking: Canvas zal een willekeurige kleur voor elke kalender kiezen, tenzij een aangepaste kleur wordt gekozen. Elke kalender bevat 15 standaard kleuren, maar je kunt een hex code invoegen om een kleur naar keuze te maken. De kleuren die in de Dashboardcursuskaarten ingesteld zijn, worden ook in de kalender bewerkt.

List met items zonder datum weergeven

List met items zonder datum weergeven

Door Items zonder datum [Undated items] link uit te vouwen, zie je een lijst van evenementen en opdrachten zonder datum. De opdrachten en evenementen worden gedifferentieerd met iconen en door middel van de persoonlijke, cursus- en groepskalender kleur.

Kalender per maand weergeven

Kalender per maand weergeven

In de maandweergave, klik je op de pijlknoppen [1] om van maand tot maand te gaan. Om gebeurtenissen voor de huidige datum weer te geven, klik je op de knop Vandaag [Today] [2].

Als je een specifieke datum wilt weergeven, klik je op de link voor de maand [3] en typ je een datum in het datumveld [4] of selecteer je een datum in de kalender [5].

Opdrachten en evenementen weergeven

Opdrachten worden weergegeven met een icoon naast de titel van de opdracht. Het icoon weerspiegelt het type opdracht: Discussie [Discussion] [1], Opdracht [Assignment] [2], Toets [Quiz] [3] of Evenementen [Events] [4].

Elke item op de kalender is met kleuren gecodeerd overeenkomstig de cursussen of kalenders in de zijbalk.

Voor meer informatie over een opdracht of evenement, beweeg je over het item [5].

 

Dagevenementen weergeven

Dagevenementen tonen het pictogram evenementen en hebben geen specifieke tijd voor het evenement.

Als je een dagevenement over meerdere dagen wilt verlengen, wijs je naar de rand van het evenement totdat je een zwarte pijl ziet. Sleep je evenement over alle datums in the huidige maand.

Verpakte opdrachten en evenementen weergeven

Jouw kalenderweergave kan een volledige opdracht en evenementstitels weergeven als onderdeel van de kalenderinvoer. Deze kalender weergave is alleen mogelijk in de maandweergave en kan alleen door je instituut worden geactiveerd. De weergave van de verpakte opdracht en van de titel van het evenement laten je toe om de hele kalenderinvoer te zien, zonder over de titel te bewegen.

Kalender per week weergeven

Om de kalender per week te zien, klik je op de Week knop. De week weergave toont alle kalenderitems op datum en tijd. Sommige opdrachten zouden voor 23:59 u moeten ingediend worden en dit verschijnt aan de onderkant van de kalenderweergave.

Dagevenementen weergeven

Dag evenementen verschijnen bovenaan de kalenderweek. Deze evenementen omvatten geen specifieke evenementstijd.

Zoals in de maand weergave, ga je, als je de dagevenement over meerdere dagen wilt verlengen, over de rand van het evenement totdat je een zwarte pijl ziet. Sleep je evenement over alle gewenste data. In de weekweergave, kun je alleen een evenement naar het eind van de week die je aan het weergeven bent slepen.

Kalenderagenda weergeven

Kalenderagenda weergeven

Om je kalender items in een agenda indeling te weergeven, klik je op de knop Agenda.

Was this article helpful? Yes No


If you find a typo or outdated info, or have a suggestion to improve this guide, please share your feedback