cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Hoe log ik als waarnemer in op Canvas?

Hoe log ik als waarnemer in op Canvas?

In deze les wordt uitgelegd hoe je vanaf een internetbrowser op Canvas kunt inloggen. Als je Canvas voor de organisatie van je cursist gebruikt, kun je inloggen vanaf de webpagina van de organisatie of door hun rechtstreekse Canvas-URL te gebruiken. Canvas Network-accounts loggen ook in met een Canvas-URL. Je kunt ook inloggen op Canvas met de Canvas Mobile-apps.

Je moet een account hebben om bij Canvas te kunnen inloggen:

  • Als je een cursist waarneemt die verbonden is aan een organisatie die Canvas gebruikt en je je gebruikersnaam en wachtwoord niet weet, neem dan contact op met de sitebeheerder van de organisatie.
  • Als je nog geen account hebt, kijk dan hoe je een Canvas- account kunt maken.

Opmerking: Als het niet lukt om je bij Canvas aan te melden, moet je het gedeelte voor het oplossen van problemen in deze les raadplegen.

Oplossen van problemen bij inloggen

Hier zijn enkele tips als je problemen hebt bij het inloggen op je account:

  • Controleer of je de juiste Canvas URL voor je account gebruikt. Je kunt naar je Canvas URL zoeken via de Free-for-Teacher inlogpagina op https://canvas.instructure.com.
  • Als je meer dan één Canvas URL gebruikt (zoals een voor je organisatie en een voor Canvas Network), zorg er dan voor dat je de juiste inlognaam en wachtwoord gebruikt voor elke Canvas URL.  
  • Als je je inlognaam en wachtwoord hebt gekregen van de organisatie van je cursist en je problemen met inloggen hebt, kun je contact opnemen met de organisatie. (Het is mogelijk dat de organisatie de inloggegevens heeft veranderd.)
  • Als je geen inlognaam en wachtwoord hebt, moet je een account aanmaken.
  • Als je je wachtwoord vergeten bent, kun je wellicht je wachtwoord resetten.

Toegang tot Canvas via instituut

Sommige organisaties hosten Canvas op hun eigen website. Je hoeft je alleen maar aan te melden bij het interne systeem van de organisatie van je cursist om Canvas te openen.

Toegang tot Canvas via Canvas URL

Bij sommige instituten kun je inloggen op Canvas via de directe link naar hun Canvas URL. Voer in een browservenster de Canvas-URL van de organisatie in. De Canvas-inlogpagina van de organisatie verschijnt in het venster.

Opmerking: De URL voor Canvas Network is learn.canvas.net. De URL voor Free-For-Teachers (FFT) is canvas.instructure.com.

Canvas URL zoeken via de cursusuitnodiging

Cursusuitnodiging weergeven

Je kunt een link naar de Canvas-URL van de organisatie van je cursist vinden in de uitnodigings-e-mail van je cursus door op de knop Aan de slag (Get Started) te klikken.

Aanmelden bij Canvas

Aanmelden bij Canvas

Het Canvas-inlogscherm vraagt je inlognaam [1] en wachtwoord [2]. Afhankelijk van de organisatie van je cursist kan de aanmeldingsinformatie verschillen.

Klik op de knop Inloggen (Log In) [3].

Elke schermafbeelding is toegestaan door de respectievelijke universiteit voor gebruik in deze les.

Was this article helpful? Yes No


If you find a typo or outdated info, or have a suggestion to improve this guide, please share your feedback