Hoe kan ik als waarnemer mijn wachtwoord opnieuw instellen?

Als je je eigen Canvas-account hebt gemaakt, kun je je wachtwoord opnieuw instellen via een link in de e-mail voor het opnieuw instellen van het wachtwoord.

Als je aanmeldingsreferenties zijn verstrekt door je organisatie, kun je wellicht niet zelf je Canvas-wachtwoord opnieuw instellen. Als je je met het authenticatiesysteem van je organisatie aanmeldt bij Canvas, heb je wellicht de website van je organisatie nodig om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Als je verzoekt je wachtwoord opnieuw in te stellen en de e-mail geen link voor het opnieuw instellen daarvan bevat, bevat de e-mail je Canvas-e-mailadres en de organisatie die je wachtwoord heeft verstrekt. Als je je wachtwoord wilt wijzigen of verifiëren, neem je contact op met de systeembeheerders van je organisatie.

Opmerkingen: 

  • Het kan vijf minuten duren voordat een e-mail voor het aanvragen van een wachtwoord in je inbox arriveert.
  • E-mails voor het aanvragen van een wachtwoord verlopen na twee uur.
  • Als je je kunt aanmelden bij Canvas. Je kunt je wachtwoord wijzigen in Gebruikersinstellingen.

E-mailfouten

Als je je e-mailadres invoert en nooit een e-mail voor het aanvragen van een wachtwoord ontvangt, neem dan eens de volgende wachtwoordtips door.

  • Heb je je e-mailadres correct getypt? Soms wordt een e-mailadres verkeerd gespeld. Het e-mailadres moet precies op dezelfde manier worden ingevoerd als deze is geregistreerd.
  • Open je de juiste Canvas-URL? Je ontvangt geen e-mail voor het aanvragen van een wachtwoord als je je wachtwoord opnieuw probeert in te stellen op een site waarvoor je niet bent ingeschreven (zoals canvas.instructure.com in plaats van mijnorganisatie.instructure.com).
  • Wordt je Canvas-e-mail gesponsord door je organisatie? Als je e-mailadres behoort tot een campusfirewallsysteem dat e-mails van bulkverzenders blokkeert, kun je de e-mail niet ontvangen. Neem voor hulp contact op met de IT-afdeling van je organisatie.
  • Ben jijzelf de eigenaar van je e-mailadres? Als je e-mailadres het eigendom van iemand anders is en je geen e-mails voor dat adres kunt ontvangen, kun je de reset-e-mail niet ontvangen. Neem voor hulp contact op met de eigenaar van het e-mailadres.

Wachtwoord opnieuw instellen

Wachtwoord opnieuw instellen

Open de aanmeldingspagina voor Canvas in een nieuw browservenster. Klik op de link Wachtwoord vergeten? (Forgot Password?).

Opmerking: Als de link voor het opnieuw instellen van je wachtwoord niet wordt weergegeven in het aanmeldingsscherm, neem je voor hulp contact op met je organisatie.

Wachtwoord aanvragen

Wachtwoord aanvragen

Voer de aanmeldingsgegevens voor je Canvas-account in en klik op de knop Wachtwoord aanvragen (Request Password).

Opmerking: Het veld voor het opnieuw instellen van het wachtwoord verifieert de ingevoerde gegevens op basis van gebruikersaanmelding. Afhankelijk van je instituut kan de inloginformatie verschillen.

Melding voor wachtwoordherstel bekijken

Melding voor wachtwoordherstel bekijken

Er wordt een melding weergegeven die aangeeft dat het tot 30 minuten kan duren om de instructies voor wachtwoordherstel naar je e-mailadres te sturen en je mogelijk je map met ongewenste e-mails moet controleren om het e-mailbericht te vinden.

E-mail controleren

E-mail controleren

Ga naar je e-mailaccount en meld je aan. Open de e-mail Wachtwoord vergeten (Forgot Password). (Als de e-mail niet in je inbox staat, kijk dan in je map voor spam.)

Als je gebruikersaanmelding aan meerdere e-mailadressen gekoppeld is, worden de instructies voor het opnieuw instellen van het wachtwoord naar elk van die adressen verzonden.

Wachtwoord wijzigen

Wachtwoord wijzigen

Typ een nieuw wachtwoord en bevestig dat wachtwoord door het nogmaals te typen. Klik op de knop Wachtwoord bijwerken (Update Password).

Inloggen bij Canvas

Inloggen bij Canvas

Meld je aan bij Canvas met je aanmeldingsgegevens en nieuwe wachtwoord.