Hva er Canvas tilgjengelighetsstandarder?

Å sikre en tilgjengelig og hyggelig opplevelse for alle brukere, uavhengig av funksjonshemming, er en viktig del av Canvas’ programvare. Canvas-plattformen ble bygget ved hjelp av de mest moderne HTML- og CSS-teknologiene, og er forpliktet til W3Cs Web Accessibility Initiative og paragraf 508-retningslinjene.

Voluntary Product Accessibility Template, eller VPAT, er et verktøy som administratorer og beslutningstakere kan bruke for å evaluere Canvas’ samsvar med tilgjengelighetsstandardene under paragraf 508 i Rehabilitation Act. Les mer om Canvas Voluntary Product Accessibility Template.

Generelle retningslinjer for design av tilgjengelighet finnes i dokumentet General Accessibility Design Guidelines

Du kan lese mer om de siste tilgjengelighetsfunksjonene og -forbedringene i Canvas’ produktutgivelsesnotater. Hvis du har flere spørsmål kan du kontakte accessibility@instructure.com.

Skjermlesere og nettlesere

Hver Canvas-funksjon og -utgivelse testes manuelt med følgende skjermleser- og nettleserkombinasjoner: 

  • JAWS (nyeste versjon for Chrome/Firefox på Windows)
  • NVDA (nyeste versjon av Chrome/Firefox på Windows)
  • VoiceOver (nyeste versjon for Safari/Chrome på Macintosh og iOS-mobil)
  • Talkback (nyeste versjon for Android-mobil)

Nettleser- og skjermleserparing er valgt basert på gjeldende bruksstatistikk for skjermlesere og nettlesere, noe som sikrer at foretrukne kombinasjoner alltid opprettholdes for de aller fleste Canvas-brukere. Ettersom preferanser endres og stabiliseres over tid, endres Canvas-testing og -støtte for å matche dem.

Canvas er designet slik at skjermleserbrukere trygt kan bruke sin foretrukne skjermleser og nettleser. Variasjonen av nettlesere og skjermlesere betyr imidlertid at bare kombinasjonene ovenfor er testet og bekreftet som godt fungerende i Canvas. Hvis du opplever problemer med å bruke din foretrukne kombinasjon av nettleser og skjermleser, se gjennom og bruk de offisielt støttede kombinasjonene som er oppført ovenfor. Hvis du opplever problemer med de offisielt støttede kombinasjonene av skjermlesere og nettlesere, ber vi deg rapportere dette til Canvas kundestøtte.

Lær mer om støttede Canvas-nettlesere.

Canvas-navigasjon med skjermlesere

Canvas bruker mye av ARIA landemerkeregioner. Accessible Rich Internet Applications (ARIA) definerer måter å gjøre nettinnhold og nettapplikasjoner mer tilgjengelige for funksjonshemmede. Derfor er den beste måten å komme seg rundt i Canvas på å navigere via regioner. I regioner bruker Canvas HTML-overskrifter, så det kan være nyttig å navigere mellom disse.

Når du bruker en skjermleser, ser navigasjonsmenyen i Canvas slik ut:

1. Hovednavigasjon

2. Kontekstnavigasjon

3. Navigasjon i navigasjonssti

4. Hovedregion

5. Utfyllende informasjon

6. Innholdsinformasjon

Canvas tilgjengelighetskomponenter

Canvas inneholder flere samlende tilgjengelighetsfunksjoner som finnes på forskjellige sider i Canvas.

Flytte innhold i Canvas

Når du bruker dra og slipp brukes til å omorganisere komponenter, er alternativet Flytt til også tilgjengelig, og lar både skjermleser- og tastaturbrukere flytte Canvas-innhold. Alternativet Flytt til er tilgjengelig i følgende funksjoner:

  • Emnenavigasjon
  • Moduler
  • Diskusjoner
  • Oppgaver
  • Læringsmål
  • Quizer
  • Nye quizer

Snarveier

For å se et vindu med en liste over snarveier for tastaturnavigering i en individuell diskusjon, kunngjøring eller i Rich innholdsredigering, trykker du på ALT+F8 (på et PC-tastatur) eller Option+F8 (på et Mac-tastatur) samtidig på tastaturet. For å se et vindu med en liste over snarveier for tastaturnavigering på indekssiden Oppgaver, indekssiden Moduler, vurderingsoversikt og SpeedGrader, trykk Shift+? på tastaturet. Tastatursnarveier er tilgjengelige på følgende Canvas-sider:

Merknader:

Tilgjengelighet for Canvas-funksjoner

Flere Canvas-funksjoner er spesifikt forbedret for tilgjengelighet. Andre funksjoner kan være begrenset på dette tidspunktet. Denne delen fremhever flere funksjonsområder og tilgjengelighetsatferder.

Kalender: Kalender støtter Dagsordenvisning, som viser alle oppgaver og arrangementer i et liste- eller dagsordenformat. Finn ut hvordan du får tilgang Dagsordenvisning for Kalender.

Chat: Chat-verktøyet har et alternativ for å aktivere lydvarsler når nye meldinger blir publisert.

Skriftstørrelse: Canvas-grensesnittet bruker remstørrelse for skrifttyper, slik at all typografi blir forstørret og skaleres hvis en egendefinert nettleserstørrelse velges eller angis fra nettleserens innstilling.

Vurderingsoversikt: Både Vurderingsoversikt og Oversikt over læringsmestringskarakterer støtter en individuell visning, der faglærere kan se oppgaver og karakterer for én elev om gangen. Finn ut mer om individuell visning i Vurderingsoversikt og Oversikt over læringsmestringskarakterer.

Quizer: Quiz lar faglærere moderere en quiz for personer som trenger mer tid eller som trenger flere forsøk. Finn ut hvordan du kan gi mer tid eller flere forsøk for en quiz.

Nye quizer: Nye quizer lar faglærere moderere en quiz for personer som trenger mer tid eller som trenger flere forsøk. Finn ut hvordan du kan gi mer tid eller flere forsøk for en ny quiz.

Rich innholdsredigering: Rich innholdsredigering støtter flere tilgjengelighetsfunksjoner for enkel oppretting av tilgjengelig innhold:

  • Rich innholdsredigering inkluderer et tilgjengelighets-verktøy som sjekker normale tilgjengelighets-avvik innen redigering. Dette verktøyet kan hjelpe deg designe emneinnhold mens du tenker på tilgjengelighetsatributter og er plassert i menylinjen til Rich innholdsredigering. Finn ut hvordan du bruker Tilgjengelighetssjekker i Rich innholdsredigering.
  • All tekst bør legges til når du bygger inn eksterne bilder. Finn ut hvordan du bygger inn bilder fra nettet i Rich innholdsredigering.
  • Teksting bør bygges inn for videoer lastet opp til Canvas. Finn ut hvordan du viser og administrerer undertekst ved hjelp av Rich innholdsredigering.
  • Overskrifter for tabellkolonner og -rader kan endres i enten Rich innholdsredigering eller HTML Editor.

SpeedGrader / DocViewer / Merknader: Studenter kan nå få tilgang til merknader og kommentarer med en skjermleser, inkludert informasjon om merknadstype, forfatternavn, kommentar og eventuelle svarkommentarer på slutten av dokumentet. Se blogginnlegget for mer informasjon.

Brukerinnstillinger: Brukerinnstillinger-siden har to funksjonsvalg som forbedrer tilgjengelighet. Finn ut hvordan du endrer brukerinnstillinger.

  • Høy kontrast UI: Når den er aktivert, gir denne funksjonen høy kontrast til knapper, faner og andre områder i Canvas.
  • Understrekede lenker: Når denne funksjonen er aktivert, understrekes hyperlenker i navigasjonsmenyer, Dashbordet og sidens sidefelt.

Tredjeparts (LTI) integreringstilgjengelighet

Canvas tilbyr mange valgfrie LTI-appintegrasjoner som en del av vår forpliktelse til åpen utdanning. Når vi fornyer våre integrasjonsverktøy, er tilgjengelighetsfunksjoner alltid en viktig faktor. Ettersom integrasjoner lages av tredjepartsutviklere og tilbys Canvas-kunder som en valgfri tjeneste, kan vi dessverre ikke alltid garantere at disse integrasjonene oppfyller de samme standardene som vi har for kjernen av Canvas. Derfor, hvis en institusjon ønsker å innlemme en integrasjon der tilleggsfunksjoner kan være nødvendig, anbefaler vi at institusjonen kontakter utvikleren direkte med eventuelle spesifikke bekymringer.

Noen integrasjoner er ikke-valgfrie vertstjenester i Canvas. Eventuelle tilgjengelighetsproblemer for vertstjenester i Canvas skal sendes inn som en sak via institusjonens støttefunksjon. Vi er åpne for forslag til nye integrasjoner og har et område i Instructure Community-forumene for funksjonsforespørsler.

Ytterligere tilgjengelighetsressurser

Universal Design Online content Inspection Tool (UDOIT): (uttales You Do It) gjør det mulig for faglærere å identifisere tilgjengelighetsproblemer i Canvas-emneinnholdet. Det vil skanne et emne, generere en rapport og gi ressurser om hvordan du kan løse vanlige tilgjengelighetsproblemer. Det ble laget av Center for Distributed Learning (CDL) ved University of Central Florida (UCF).

Betydelige bidrag til denne veiledningen ble gitt av:

  • John Raible: Instructional Designer for Center for Distributed Learning ved University of Central Florida
  • Nancy Swenson: Instructional Designer for Center for Distributed Learning ved University of Central Florida