Hvad er kalenderen?

En af udfordringerne for både studerende og instruktører er at holde styr på alle de opgaver, der er planlagt i løbet af semestret. Instruktører underviser i flere fag, og de studerende tager flere fag. Hvert fag har sin egen tidslinje for, hvornår tingene skal gøres. Kalenderen hjælper alle med at holde sig opdateret.

Kalenderen i Canvas er en global funktion, hvilket betyder, at brugerne kan se alle fagopgaver og begivenheder på ét sted. Kalendere kan filtreres ved at vælge eller fravælge fag i sidepanelet.

For at hjælpe med at administrere brugerkalendere, vil fag, der er tilpasset i rullemenuen Fag som favoritfag, altid blive vist øverst på brugerens kalenderliste i kalenderens sidepanel. Som standard viser kalenderen maksimalt 10 fagkalendere. Kontakt din Customer Success Manager for at øge antallet af fagkalendere, der kan vises til brugere på din Canvas-konto.

Instruktør visning

Kalenderen bruges til at minde de studerende om opgaver med karakter med specifikke afleveringdatoer. For at give de studerende detaljerede beskrivelser af, hvordan synkron klassetid vil blive brugt, skal du overveje at bruge Sider eller tilpasse fagets Startside.

Kalenderen synkroniseres automatisk med andre funktioner i Canvas, fx opgaver, læseplan og karakterer, så hvis du opretter, ændrer eller sletter afleveringsdatoen for en opgave i kalenderen, vises ændringen i alle de andre og omvendt. Du kan nemt ændre datoer ved at trække og slippe opgaver fra en dato til en anden.

Hvornår ville jeg som instruktør bruge kalenderen?

Som instruktør kan du bruge kalenderen til at:

 • Se og oprette aktiviteter i dit fag samt begivenheder og personlige påmindelser. Du kan også filtrere kalendervisningen for kun at se specifikke kalendere
 • Hurtigt tilføje opgaver til et tomt fag. Udfyld detaljerne for disse opgaver senere
 • Justere datoerne for opgaver, der er blevet importeret fra tidligere semestre. Canvas gør det nemt at trække og slippe begivenheder hen over flere måneder
 • Kopier iCal-feedet til alle dine fag, og importer det til din foretrukne personlige kalender, som fx Google eller Outlook
 • Planlæg aftaler med studerende ved hjælp af planlægningsværktøjet (valgfri funktion)
 • Abonner på kontokalendere lavet af administratorer (valgfri funktion)

Studerende visning

Studerende kan bruge kalenderen til at se deres kommende fagbegivenheder og opgaver. De kan også lave personlige begivenheder som fx studiegrupper.

Hvornår skal jeg som studerende bruge kalenderen?

Hvornår skal jeg som studerende bruge kalenderen?

 • Se fagkalendere og gruppekalendere.
 • Opret personlige kalenderpåmindelser.
 • Filtrer kalendervisningen for kun at se specifikke kalendere.
 • Kopier iCal-feedet til alle dine fag, og importer det til din foretrukne personlige kalender, som fx Google eller Outlook.
 • Abonner på kontokalendere lavet af administratorer (valgfri funktion)