Hvad er Canvas tilgængelighedsstandarder?

Det er et nøgleelement i Canvas-software at sikre en tilgængelig og behagelig oplevelse for alle brugere, uanset handicap. Canvas-platformen blev bygget ved hjælp af de mest moderne HTML- og CSS-teknologier og er forpligtet til W3C's webtilgængelighedsinitiativ og Afsnit 508-retningslinjerne.

Den frivillige produkttilgængelighedsskabelon er et værktøj, som administratorer og beslutningstagere kan bruge til at evaluere Canvas' overensstemmelse med tilgængelighedsstandarderne i henhold til Afsnit 508 i rehabiliteringsloven. Se mere information om Canvas' frivillige produkttilgængelighedsskabelon.

Generelle retningslinjer for tilgængelighedsdesign kan findes i dokumentet Generelle retningslinjer for tilgængelighedsdesign

Du kan læse mere om de seneste tilgængeligheds- og funktionsforbedringer i Canvas' produktudgivelsesbemærkninger. Hvis du har yderligere forslag, bedes du kontakte accessibility@instructure.com.

Skærmlæsere og browsere

Hver Canvas-funktion og udgivelse testes manuelt med følgende skærmlæser- og browserkombinationer: 

 • JAWS (seneste version til Chrome/Firefox på Windows)
 • NVDA (seneste version til Chrome/Firefox på Windows)
 • VoiceOver (seneste version til Safari/Chrome på Macintosh og iOS-mobil)
 • Talkback (seneste version til Android-mobil)

Parring af browser og skærmlæser vælges baseret på aktuelle skærmlæser- og browserbrugsstatistikker, hvilket sikrer, at foretrukne kombinationer altid opretholdes for det bredeste udvalg af Canvas-brugere. Efterhånden som præferencer skifter og stabiliserer sig over tid, ændrer Canvas-testning og -support sig for at matche dem.

Canvas er designet, så skærmlæserbrugere trygt kan bruge deres foretrukne skærmlæser og browser. De mange forskellige browser- og skærmlæserkombinationer betyder dog, at kun de ovennævnte kombinationer er testet og bekræftet til at fungere godt i Canvas. Hvis du oplever problemer med at bruge din foretrukne browser- og skærmlæserkombination, bedes du gennemgå og bruge de officielt understøttede kombinationer anført ovenfor. Hvis du oplever problemer med de officielt understøttede skærmlæser- og browserkombinationer, bedes du rapportere din oplevelse til Canvas Support.

Lær mere om understøttede Canvas-browsere.

Canvas-navigation med skærmlæsere

Canvas gør udstrakt brug af ARIA-områder. Accessible Rich Internet Applications (ARIA) definerer metoder at gøre webindhold og webapplikationer mere tilgængelige for personer med handicap. Derfor er den bedste måde at komme rundt på i Canvas ved at navigere via områder. Inden for områder bruger Canvas HTML-overskrifter, så det kan være nyttigt at navigere mellem overskrifter.

Når du bruger en skærmlæser, er Canvas-sidenavigationsmenuen som følgende:

1. Hovednavigation

2. Kontekstnavigation

3. Brødkrumme-navigation

4. Hovedområde

5. Ekstra information

6. Indholdsoplysninger

Canvas-tilgængelighedskomponenter

Canvas indeholder flere samlende tilgængelighedsfunktioner, som kan findes på forskellige sider i Canvas.

Flytning af indhold i Canvas

Hvor træk og slip bruges til at omarrangere komponenter, er indstillingen Flyt til også tilgængelig og giver både skærmlæsere og tastaturbrugere mulighed for at flytte Canvas-indhold. Indstillingen Flyt til er tilgængelig i følgende funktioner:

 • Fagnavigation
 • Moduler
 • Diskussioner
 • Opgaver
 • Læringsudbytte
 • Test
 • Nye test

Tastaturgenveje

For at se et vindue med en liste over tastaturgenveje i en individuel diskussion, besked eller i Rich Content Editor skal du trykke på Alt+F8 (på et pc-tastatur) eller Option+F8 (på et Mac-tastatur) samtidigt på dit tastatur. For at se et vindue med en liste over tastaturgenveje på siden Opgaveindeks, Modulindeks, Karakteroversigt og SpeedGrader skal du trykke på Shift+? på dit tastatur. Tastaturgenveje er tilgængelige på følgende Canvas-sider:

Bemærk:

Canvas-funktion tilgængelighed

Adskillige Canvas-funktioner er blevet specifikt forbedret for tilgængelighed. Andre funktioner kan være begrænset på nuværende tidspunkt. Dette afsnit fremhæver flere funktionsområder og tilgængelighedsadfærd.

Kalender: Kalenderen understøtter dagsordenvisning, som viser alle opgaver og begivenheder i et liste- eller dagsordensformat. Lær, hvordan du får adgang til visning af kalenderdagsorden.

Chat: Chatværktøjet har en mulighed for at aktivere lydbeskeder, når nye beskeder bliver sendt.

Skriftstørrelse: Canvas-grænsefladen bruger rem-størrelse til skrifttyper, så enhver typografi vil zoome, når browseren zoomes og vil skaleres, hvis en brugerdefineret skrifttype i browserstørrelse er valgt eller indstillet fra en browsers indstilling.

Karakteroversigt: Både Karakteroversigten og Karakteroversigten for opfyldelse af læringsmål understøtter en individuel visning, hvor undervisere kan se opgaver og karakterer for én studerende ad gangen. Lær mere om individuel visning i Karakteroversigten og Karakteroversigten for opfyldelse af læringsmål.

Test: Test giver instruktører mulighed for at moderere en test for personer, der har brug for mere tid, eller som har brug for flere forsøg. Lær, hvordan man giver ekstra tid eller forsøg i en test.

New Quizzes: New Quizzes giver instruktører mulighed for at moderere en test for personer, der har brug for mere tid, eller som har brug for flere forsøg. Lær, hvordan man giver ekstra tid eller forsøg i New Quizzes.

Rich Content Editor: Rich Content Editor understøtter flere tilgængelighedsfunktioner til nem oprettelse af tilgængeligt indhold:

 • Rich Content Editor indeholder et tilgængelighedsværktøj, der kontrollerer almindelige tilgængelighedsfejl i editoren. Dette værktøj kan hjælpe dig med at designe fagindhold, mens du anvender tilgængelighedsattributter, og det er placeret i menulinjen Rich Content Editor. Lær, hvordan man bruger tilgængelighedskontrollen i Rich Content Editor.
 • Alternativ tekst skal tilføjes ved indlejring af eksterne billeder. Lær, hvordan man indlejrer billeder fra internettet i Rich Content Editor.
 • Undertekster bør indlejres for videoer, der uploades til Canvas. Lær, hvordan man får vist og administrerer billedtekster ved hjælp af Rich Content Editor.
 • Overskrifter til tabelkolonner og -rækker kan ændres i enten Rich Content Editor eller HTML Editor.

SpeedGrader/DocViewer/anmærkninger: Studerende kan nu få adgang til anmærkninger og kommentarer med en skærmlæser, herunder oplysninger om anmærkningstype, forfatternavn, kommentar og eventuelle kommentarer på svar i slutningen af dokumentet. Se blogindlægget for mere information.

Brugerindstillinger: Siden Brugerindstillinger er vært for to funktionsmuligheder til at forbedre tilgængeligheden. Lær, hvordan man ændrer brugerindstillinger.

 • Høj kontrast-UI: Når aktiveret, tilbyder denne funktion højere kontrast for knapper, faner og andre områder i Canvas.
 • Understreg links: Når denne funktion er aktiveret, understreges hyperlinks i navigationsmenuer, oversigten og sidepaneler.

Tredjeparts (LTI) integrationstilgængelighed

Canvas tilbyder mange valgfri LTI-app-integrationer som en del af vores forpligtelse til åben uddannelse. Når vi gennemgår nye integrationsværktøjer, er tilgængelighedsfunktioner altid en vigtig overvejelse. Da integrationer er skabt af tredjepartsudviklere og tilbydes til Canvas-kunder som en valgfri service, kan vi desværre ikke altid sikre, at disse integrationer opfylder de samme standarder, som vi har for Canvas. Derfor, hvis en institution ønsker at inkorporere en integration, hvor yderligere funktioner kan være nødvendige, anbefaler vi, at institutionen kontakter udvikleren direkte med eventuelle specifikke bekymringer.

Nogle integrationer er ikke-valgfri hostede tjenester i Canvas. Eventuelle tilgængelighedsproblemer for Canvas-hostede tjenester skal indsendes som en supportanmodning via institutionens supportproces. Vi er åbne for forslag til nye integrationer og har et område i Instructure Community-forummet til funktionsanmodninger.

Yderligere tilgængelighedsressourcer

Universal Design Online content Inspection Tool (UDOIT): (udtales, You Do It) gør det muligt for fakultetet at identificere tilgængelighedsproblemer i deres Canvas-fagindhold. Det scanner et fag, genererer en rapport og giver ressourcer til, hvordan man løser almindelige tilgængelighedsproblemer. Det blev skabt af Center for Distributed Learning (CDL) på University of Central Florida (UCF).

Væsentlige bidrag til denne vejledning blev givet af:

 • John Raible: Instructional Designer for the Center for Distributed Learning på University of Central Florida
 • Nancy Swenson: Instructional Designer for the Center for Distributed Learning på University of Central Florida