Hoe gebruik ik Chat als cursist?

De chattool kan worden gebruikt voor realtime gesprekken met cursisten. Elke gebruiker in de cursus kan deelnemen aan een chatgesprek. Alle inhoud van een cursus-chat kan door iedereen in de cursus worden bekeken. Momenteel is er geen belastingslimiet voor een cursus-chat, maar grotere aantallen cursisten kunnen van invloed zijn op de prestaties.

Een gebruiker moet de chattool actief bekijken om in de chatlijst te verschijnen. Je kunt Chat in een nieuw browservenster openen en tegelijk andere gebieden in Canvas bekijken.

Opmerking:

  • Als je de chattool niet kunt zien, is Chat niet ingeschakeld voor je instelling.
  • Je kunt geen chatberichten verwijderen.
  • Safari 13.1 bevat een update die voor problemen kan zorgen bij chatmeldingen. Je kunt fouten met bestanden en afbeeldingen voorkomen door de preventie van cross-site tracking uit te schakelen in Safari wanneer Canvas wordt gebruikt.

Chat openen

Chat openen

Klik in de Cursusnavigatie op de link Chat.

Chat weergeven

Wanneer je de chatpagina opent, neem je onmiddellijk deel aan de chat. Chatgesprekken verschijnen in het inhoudsvenster [1].

Klik op de knop Waarschuwing nieuw bericht (New message alert) om waarschuwingen te ontvangen wanneer er een nieuw bericht binnenkomt. Als deze optie is ingeschakeld, ontvang je waarschuwingen als Chat is geopend in Canvas, maar je browservenster is geminimaliseerd of je een ander browsertabblad bekijkt. Er worden geen waarschuwingen verzonden als je Chat verlaat om een ander gebied in Canvas te bekijken.

De berichtengeschiedenis van elke cursus is opgenomen in de chat. De chatgeschiedenis is onbeperkt toegankelijk door meer resultaten te laden en door eerdere cursus-chats te scrollen.

Online gebruikers bekijken

Chat geeft het aantal gebruikers in de chat weer [1]. Beweeg je cursur over het getal om een lijst met deze gebruikers [2] te bekijken.

Tijdstempel weergeven

Tijdstempel weergeven

Wanneer een gebruiker meerde chatberichten stuurt zonder dat een andere gebruiker een bericht stuurt, verschijnen alle berichten onder het tijdstempel van het eerste bericht. Beweeg met je cursor over het bericht om extra tijdstempels te bekijken.

Bericht versturen

Voer je bericht in het chatvenster [1] in om een chatbericht te versturen. Klik op het Emoji-pictogram om een emoji aan je bericht toe te voegen. Klik vervolgens op de knop Versturen (Send) [3].