Hoe beantwoord ik elk vraagtype in een toets?

Cursusleiders kunnen uit een scala van vraagtypen kiezen om deze in een toets op te nemen.

Opmerking: Je cursusleider maakt in je cursus mogelijk gebruik van een toetshulpmiddel dat Nieuwe toetsen wordt genoemd. Als de toets die je opent anders wordt weergegeven, heeft je cursusleider wellicht het toetshulpmiddel Nieuwe toetsen gebruikt om de toets te maken. De functionaliteit kan verschillen tussen deze toetstypen. Hulp bij het beantwoorden van toetsvragen is te vinden bij Hoe beantwoord ik elk vraagtype in Nieuwe toetsen?

Vraag met essay

Vraag met essay

Je beantwoordt een vraag met essay door op het tekstvak te klikken en je tekst in de Rich Content Editor te typen [1]. Je kunt met de editor ook je tekst opmaken. In de Rich Content Editor wordt rechtsonder het tekstvak een woordentelling weergegeven.

Opmerking: Vragen met een essay kunnen ook worden gevraagd voor wiskundige vragen waarvoor de LaTex-vergelijkingseditor nodig is. Je kunt een wiskundige vergelijking invoegen door op het pictogram Opties (Options) [2] te klikken en dan op het pictogram Vergelijking (Equation) [3].

Vraag met bestandsupload

Vraag met bestandsupload

Je beantwoordt een vraag met bestandsupload door te klikken op de knop Bestand kiezen (Choose a File). Canvas opent een dialoogvenster waarin je kunt zoeken naar je bestand. Selecteer het bestand om dat als je antwoord te uploaden. Canvas stuurt een bevestiging dat je bestand is geüpload [2]. Je kunt het bestand ook verwijderen door op het pictogram verwijderen voor verwijderen te klikken [3] en een nieuw bestand te uploaden.

Invulvraag

Invulvraag

Je beantwoordt een invulvraag door op het tekstvak te klikken en je antwoord te typen.

Meervoudige invulvraag

Meervoudige invulvraag

Je beantwoordt een meervoudige invulvraag door op het eerste tekstvak te klikken [1] en je eerste antwoord te typen. Klik op het tweede tekstvak [2] en typ je tweede antwoord. Ga hiermee door totdat je alle vragen hebt beantwoord.

Vraag met formule

Vraag met formule

Je beantwoordt een vraag met formule door op het tekstvak te klikken en je antwoord te typen.

Zoekvraag naar overeenkomsten

Zoekvraag naar overeenkomsten

Je beantwoordt een zoekvraag naar overeenkomsten door op de vervolgkeuzelijst [1] te klikken en je antwoord te selecteren [2]. Ga door totdat je alle opties hebt beantwoord.

Vraag met meerdere antwoorden

Vraag met meerdere antwoorden

Je beantwoordt een vraag met meerdere antwoorden door te klikken op de selectievakjes [1] naast alle van toepassing zijnde antwoorden [2].

Meerkeuzevraag

Meerkeuzevraag

Je beantwoordt een meerkeuzevraag door op het keuzerondje naast het antwoord te klikken.

Vraag met meerdere vervolgkeuzelijsten

Vraag met meerdere vervolgkeuzelijsten

Je beantwoordt een vraag met meerdere vervolgkeuzelijsten door op een vervolgkeuzelijst te klikken en je antwoord te selecteren. Ga door totdat je alle delen van de vraag hebt beantwoord.

Vraag met numeriek antwoord

Vraag met numeriek antwoord

Je beantwoordt een vraag met numeriek antwoord door op het tekstvak te klikken en je antwoord te typen.

Juist/onjuist-vraag

Juist/onjuist-vraag

Je beantwoordt een juist/onjuist-vraag door op het keuzerondje naast het antwoord te klikken.