Hoe kan ik als cursist samenwerkingen bekijken?

Als je bent uitgenodigd om deel te nemen aan een samenwerking, kun je de samenwerking openen vanuit Canvas. Samenwerkingsbestanden kunnen ook worden bekeken via je online account voor het samenwerkingstype (OneDrive of Google Drive).

Als je organisatie daarvoor toestemming geeft, kun je samenwerkingen in de cursus maken. Je cursusleider kan altijd alle samenwerkingen zien die je maakt, terwijl andere cursisten alleen samenwerkingen kunnen zien die met hen gedeeld zijn. Als je cursusleider je aan een cursusgroep heeft toegevoegd, kun je altijd samenwerkingen binnen die groep maken.

Je kunt in de meldingsinstellingen van Canvas aangeven dat je meldingen over samenwerkingen wilt ontvangen.

Opmerking: Afhankelijk van de voorkeur van je organisatie, is het mogelijk dat je pagina Samenwerkingen niet overeenkomt met de afbeeldingen in deze les. De functionaliteit van de pagina blijft echter hetzelfde.

Samenwerkingen openen

Samenwerkingen openen

Klik op de link Samenwerkingen (Collaborations) in Cursusnavigatie.

Samenwerkingen bekijken

Op de pagina Samenwerkingen worden alle samenwerkingen weergegeven waarvoor je bent uitgenodigd. Voor elke samenwerking wordt het volgende weergegeven: de naam van de samenwerking [1], de beschrijving [2], de maker van de samenwerking [3] en de datum en tijd waarop de samenwerking werd gemaakt [4].

Samenwerking toevoegen

Als je organisatie je daarvoor toestemming heeft gegeven, kun je samenwerkingen in je cursus maken.

Als je een nieuwe samenwerking wilt maken, klik je op de knop Een nieuwe samenwerking starten (Start a new collaboration).

Afhankelijk van de voorkeur van je organisatie, kun je een samenwerking voor Google Drive of Microsoft Office 365 maken.

Als je pagina Samenwerkingen niet overeenkomt met de afbeelding in deze les, kun je nog altijd een Google Docs-samenwerking maken.

Samenwerking openen

Samenwerking openen

Klip op de naam van de samenwerking om de samenwerking te openen.

Opmerking: De samenwerking wordt op een nieuw tabblad geopend. Mogelijk word je gevraagd je aan te melden om het bestand te kunnen bekijken.

Bestand bekijken

Bekijk het bestand in Google Drive of OneDrive.