Hoe kan ik als cursist Canvas op mijn mobiele apparaat gebruiken?

Canvas is gebouwd op basis van open webstandaarden zodat de meeste functies worden ondersteund op mobiele apparaten. Met het alsmaar toenemende gebruik van mobiele apparaten kunnen cursusleiders hun cursussen het beste samenstellen met de aanbevolen procedures voor mobiel gebruik in gedachten.

Mobiele browsers

Je kunt Canvas openen vanuit elke browser op je Android/iOS-apparaat. Maar in vergelijking met de weergave van Canvas in een volledig ondersteunde desktopbrowser bieden mobiele browsers minder functionaliteit.

Op mobiele apparaten moet Canvas worden gebruikt binnen mobiele Canvas-apps. Canvas-pagina's binnen een mobiele browser worden alleen ondersteund wanneer een actie in de app rechtstreeks gekoppeld is aan de browser, zoals wanneer een cursist bepaalde typen toetsen uitvoert. Er is geen ondersteuning voor pagina's die momenteel niet in de app kunnen worden gebruikt, zoals Vergaderingen of Samenwerkingen.

Daar komt bij dat Canvas slechts beperkte ondersteuning biedt voor native mobiele browsers op tablets. Meer informatie kun je vinden in de richtlijnen voor beperkte ondersteuning voor mobiele browsers.

Mobiele apps

We zijn onze native mobiele apps momenteel aan het verbeteren zodat er zoveel mogelijk Canvas-functies kunnen worden ondersteund. Instructure heeft een native mobiele applicatie voor cursisten die gratis kan worden gedownload op smartphones en tablets.

  • Canvas Student: Deze app biedt toegang tot Canvas terwijl je onderweg bent. Afhankelijk van je apparaat zijn op dit moment mogelijk niet alle Canvas-functies beschikbaar in de app. Bekijk mobiele functies van Canvas Student op basis van versie en apparaat.