Hoe lever ik een peerbeoordeling voor een discussie in?

Je cursusleider kan je vragen een peerbeoordeling van het antwoord op de discussie van een andere cursist in te leveren. Om de peerbeoordeling uit te voeren, moet je het antwoord op de discussie van een andere cursist beoordelen en een opmerking plaatsen in de zijbalk voor opmerkingen.

Als je cursusleider een rubriek toevoegt die bepaalt hoe een opdracht moet worden beoordeeld, moet je een beoordeling toekennen aan de hand van de rubriek. Echter, je cursusleider kan je ook vragen om een opmerking achter te laten in de opmerkingen-zijbalk.

Peerbeoordelingen van discussies kunnen niet anoniem zijn.

Informatie over hoe je kunt zien of er aan jou een peerbeoordeling voor een discussie is toegewezen.

Als je discussie er anders uitziet dan wat wordt weergegeven in deze les, kan het zijn dat je cursusleider in je cursus Discussies Nieuw ontwerp gebruikt. Ontdek hoe je een peerbeoordeling kunt inleveren in een discussie in Discussies Nieuw ontwerp.

Opmerking: Peerbeoordelingen kunnen alleen vanuit de webversie van Canvas worden uitgevoerd.

Discussies openen

Discussies openen

Klik op de Discussie (Discussions) link.

Opmerking: Je kunt je discussies ook openen via je gebruikers- of cursusdashboard, Opdrachten, Syllabus, Cijferlijst, Kalender of Modules.

Discussies bekijken

Klik op de titel van de discussie.

Toegewezen peerbeoordeling openen

Toegewezen peerbeoordeling openen

Klik op de link Nu beoordelen (Review Now).

Rubriek voltooien

Als er een rubriek bij de opdracht is gevoegd, hoef je alleen de bijgevoegde rubriek voor de peerbeoordeling in te vullen om de beoordeling af te sluiten. Als je de rubriek wilt bekijken, klik je op de link Rubriek tonen (Show Rubric) [1] en voer je voor elk criterium een score in de kolom Punten (Punten) [2] in. Elke rubriekscore draagt bij aan het totale puntenaantal voor de opdracht [3].

Wanneer je klaar bent, klik je op Opmerking opslaan (Save Comment) [4].

Opmerking bij discussie toevoegen

Als je opdracht geen rubriek bevat, is het vereist om ten minste één opmerking toe te voegen. Je kunt geen bestaande feedback zien die door een andere cursist of de cursusleider is achtergelaten.

Typ een opmerking in het opmerkingenveld [1], laat een media-opmerking achter [2] of stuur een bestand mee [3]. Klik op de knop Opslaan (Save) [4].

Voltooide peerbeoordeling bevestigen

Voltooide peerbeoordeling bevestigen

Er wordt een bericht bij je discussie weergegeven als bevestiging dat je de peerbeoordeling hebt voltooid.

Opmerking: Het is mogelijk dat je je browser moet verversen om te zien of je de vereiste stappen voor de peerbeoordeling hebt voltooid.