Hoe kan ik mijn opdrachtscores inschatten met gebruik van de wat-als-score functie?

Als cursist kun je je cijfers bekijken gebaseerd op Wat-Als score zodat je weet hoe cijfers worden beïnvloed door bepaalde beoordelingen. Je kunt scores testen voor een opdracht die al een score heeft of voor een opdracht die nog moet worden beoordeeld.

Opmerkingen:

  • Wat-als-scores simuleren updates bij je huidige cijfers en eindcijfers. Afhankelijk van de cijferbeoordeling voor je cursus kunnen je cijfers als een puntwaarde of als een percentage worden weergegeven.
  • Je cursusleider kan beperkingen hebben ingesteld voor het bekijken van je huidige cijfers en/of eindcijfers.
  • Als dit is ingeschakeld door je instituut, kan het zijn dat je alleen kwalitatieve gegevens kunt zien, zoals beoordelingen in lettervorm en beoordelingsopmerkingen.

Cijfers openen

Cijfers openen

Klik op de link Cijfers (Grades) in Cursusnavigatie.

Huidige of totaalcijfer bekijken

Bekijk je bestaande cijfers om te zien hoe je ingeschatte scores je cijfer zullen beïnvloeden.

Indien beschikbaar wordt je huidige cijfer in de zijbalk [1] weergegeven. Het huidige cijfer wordt berekend door de cijfers van de beoordeelde opdrachten op te tellen overeenkomstig hun weging in het beoordelingsschema van de cursus en wordt toegepast wanneer de optie Berekening alleen gebaseerd op beoordeelde opdrachten (Calculate based only on graded assignments) [2] is geselecteerd in de zijbalk. Als standaard is deze optie geselecteerd in de zijbalk.

Als je je totaalcijfer wilt zien, deselecteer dan de optie in de zijbalk. Je cijfer wordt dan berekend op basis van de beoordeelde en niet beoordeelde opdrachten.

Beoordelingsperioden bekijken

Beoordelingsperioden bekijken

Als je cursusleider beoordelingsperioden gebruikt, wordt als standaard de huidige beoordelingsperiode op de cijferpagina weergegeven. Klik op het dropdown-menu Beoordelingsperiode (Grading Period) [1] om beoordelingsperioden te wijzigen. Klik op de knop Toepassen (Apply) [2].

Opdrachtscore testen

Zoek de opdracht en klik op de score-cel.

Wat-als-score invoeren

Voer een hypothetische score voor de opdracht in.

Wat-als-scores bekijken

De cijferpagina updates de totaalscore met de wat-als-score.

Herstellen naar werkelijke score

Klik op de pijl naast de wat-als-score [1] om de wat-als-score te herstellen naar de werkelijke score. Je kunt de scores ook in de zijbalk herstellen door op de knop Herstellen naar werkelijke score (Revert to Actual Score) [2] te tikken.

Opgeslagen wat-als-scores tonen

Opgeslagen wat-als-scores tonen

Om je cijfers te zien met gebruik van de wat-als-scores die je ooit in de cursus hebt getest, klik je op de knop Opgeslagen wat-als-scores tonen (Show Saved What-If Scores).