Hoe voer ik een toets uit?

Je kunt een toets makkelijk uitvoeren door de pagina Toetsen te openen. Afhankelijk van hoe je cursusleider de toets heeft opgezet, kunnen de vragen allemaal op één pagina of één voor één worden getoond. Als je een toets niet kunt afmaken, is het soms mogelijk om de toets op een later tijdstip te voltooien.

Opmerkingen:

  • Je cursusleider maakt in je cursus mogelijk gebruik van een toetshulpmiddel, Nieuwe toetsen genaamd. Als de toets die je maakt anders wordt weergegeven, maakt je cursusleider mogelijk gebruik van Nieuwe toetsen. Zie Hoe maak ik een toets in Nieuwe toetsen? voor hulp bij het maken van een toets in Nieuwe toetsen.
  • Wanneer je meerdere browsertabbladen of -vensters open hebt bij het maken van een toets, kunnen er problemen ontstaan bij het inleveren van antwoorden of het voltooien van de toets.
  • Als je internetverbinding wegvalt, verlengt Canvas de tijd voor vijf minuten om het ingevoerde antwoord op te slaan voordat de timer is afgelopen.
  • Als dit is ingeschakeld door je cursusleider, kan het zijn dat je de LockDown-browser van Respondus moet gebruiken om de toets te doen.

Toetsen openen

Toetsen openen

Klik in de cursusnavigatie op de link Quizzen (Quizzes).

Toets openen

Toets openen

Zoek de quiz die je wilt ondernemen en klik op de titel van de quiz.

Deelnemen aan toets

Deelnemen aan toets

Klik op de knop De toets maken (Take the Quiz).

Toets bekijken

Maak de toets overeenkomstig de aanwijzingen van je instructeur. Bij sommige toetsen worden alle vragen op één pagina weergegeven en bij andere toetsen worden de vragen één voor één weergegeven.

Er zijn verscheidene verschillende vraagtypes in Canvas waaruit je professoren kunnen kiezen om te gebruiken, van juist/onjuist naar Essay formaat. De vragen kunnen per vraagtype variëren. Elke vraag zal in de rechter boven hoek de puntenwaarde van de vraag tonen. Elke vraag wordt opgedeeld van anderen door een box rond de vraag en de antwoorden.

Je kunt andere functies in de toets gebruiken die je helpen bij het navigeren en voltooien van de toetsvragen, zoals de zijbalk en de vraagmarkeringsfunctie.

Zijbalk weergeven

Zijbalk weergeven

Op elk moment tijdens de quiz, kun je een overzicht van je quiz bekijken. Vragen die je hebt beantwoord zullen worden uitgevaagd en geïdentificeerd door een vink ikoon [1], terwijl onbeantwoorde vragen vet weergegeven worden en geïdentificeerd worden door een vraagteken ikoon [2].

Je kunt ook de inleverdatum voor de toets [3] zien. In de zijbalk verwijst de inleverdatum naar de datum voor automatische inlevering; dit kan een Tot-datum zijn of de laatste dag van de cursus. Dit is niet de inleverdatum die is ingesteld voor wanneer de toets als te laat wordt gemarkeerd.

Je ziet ook een timer die je voortgang van de toets aangeeft. Bij toetsen zonder tijdmeting [4] wordt de verstreken tijd getoond. Als je een toets met tijdmeting [5] maakt, toont de timer de lopende tijd en telt af totdat de tijd is verstreken.

Vragen markeren

Je kunt de vragen waar je naar toe terug wilt gaan markeren door op het vlaggetje bij de vraag [1] te klikken. De kleur van het vlaggetje wordt geel om je eraan te herinneren dat de vraag nog moet worden afgemaakt. Het gele vlaggetje verschijnt ook in het vragenoverzicht in de zijbalk [2].

Toetswaarschuwingen bekijken

Als je een toets met tijdmeting maakt of als je een toets maakt even vóór de inleverdatum of de vergrendelingsdatum en tijd, laat Canvas waarschuwingsberichten verschijnen om je te helpen bij het gebruik van je tijd voor de toets. Canvas waarschuwt je ook als de internetverbinding tijdens de toets verbroken wordt.

Waarschuwing inleverdatum weergeven

Waarschuwing inleverdatum weergeven

Als je een toets met een ingestelde inleverdatum maakt, zie je een pop-up waarschuwingsbanner die aangeeft hoeveel minuten nog resteren voordat de toets als te laat wordt gemarkeerd. Waarschuwingen verschijnen 30 minuten, 5 minuten en 1 minuut vóór de uiterste tijd.

Waarschuwing tijdsbeperking bekijken

Waarschuwing tijdsbeperking bekijken

Als je begint met een toets even voordat deze moet worden ingeleverd, zie je een pop-up waarschuwingsbanner. Gebruik de zijbalk om de tijd te zien dat de toets moet worden ingeleverd en hoeveel minuten je nog hebt. In dit geval verwijst de inleverdatum van de toets naar de datum van automatische inlevering, dat een opgegeven vergrendelingsdatum kan zijn (Beschikbaar tot) of de laatste dag van de cursus. Waarschuwingen verschijnen 30 minuten, 5 minuten, 1 minuut en 10 seconden vóór de uiterste tijd.

Waarschuwing toets-logout bekijken

Waarschuwing toets-logout bekijken

Als je op een bepaald moment word uitgelogd uit Canvas tijdens het nemen van een quiz, zie je een waarschuwing pop-up banner. Klik op de Login knop om weer in te loggen op Canvas en je quiz te hervatten.

Toets pauzeren

Als je browser het toestaat om de toets te verlaten, kun je de toets pauzeren door de toetspagina te verlaten. Wanneer je klaar bent om de toets te hervatten, wordt de toets hervat op het punt waar je die hebt verlaten.

Opmerking: Als je een toets met vaste tijden verlaat, blijft de timer doorlopen en wordt de toets automatisch ingeleverd wanneer de tijd verstreken is.

Toets inleveren

Canvas slaat je toets tijdens het maken van de toets op. Wanneer je klaar bent, lever je de toets in en bekijk je de toetsresultaten om je score te bepalen.

Waarschuwing automatisch inleveren bekijken

Waarschuwing automatisch inleveren bekijken

Als je een toets met vaste tijden niet op tijd hebt ingeleverd, geeft Canvas een pop-upvenster weer met de melding dat je toetstijd is verlopen. De toets wordt na 10 seconden aftellen automatisch ingeleverd [1], maar je kunt ook op de knop Oké, prima (Ok, fine) of op het pictogram Sluiten klikken op de toets in te leveren [2].