Hoe kan ik een bestand naar mijn gebruikers- of groepsbestanden uploaden?

Je kunt bestanden uploaden naar zowel de gebruikers- als de groepsbestanden. De bestanden kunnen worden gebruikt voor opdrachten, discussie-antwoorden en gespreksbijlagen. Ook kunnen bestanden in je gebruikers- of groepsbestanden altijd worden ingevoegd in Canvas met behulp van de Rich Content Editor.

Meer informatie over hoe je de gebruikersbestanden en groepsbestanden kunt localiseren.

Opmerkingen:

  • Voor het inleveren van opdrachten kun je een bestand vanaf je computer uploaden of een bestand selecteren dat voorheen naar je gebruikersbestanden is geüpload. Als je een voorheen geüpload bestand selecteert, kun je het bestand verwijderen nadat dit is ingeleverd en zo extra ruimte vrijmaken in je gebruikersbestanden.
  • Canvas ondersteunt niet het downloaden van bestanden groter dan 5 GB.
  • Groepsbestanden worden automatisch gepubliceerd wanneer deze naar de groep worden geüpload.

Bestand uploaden

Klik in gebruikers- of groepsbestanden op de knop Uploaden (Upload).

Bestand openen

Bestand openen

Klik op de naam van het bestand(en) dat (die) je wilt uploaden [1] en klik op de knop Openen (Open) [2].

Bestanden uploaden via slepen en neerzetten

Bestanden uploaden via slepen en neerzetten

Sommige webbrowsers (Chrome, Firefox en Safari) bevatten een functie waarmee de gebruiker bestanden kan toevoegen door de bestanden rechtstreeks vanaf het bestandsvenster naar het bestandsoverzicht van Canvas te slepen. Klik op de titel van het bestand dat je wilt toevoegen [1] en sleep het bestand naar de geopende browser [2]. Het bestand wordt automatisch geüpload.

Dubbel bestand vervangen

Dubbel bestand vervangen

Als er reeds een bestand met dezelfde naam aanwezig is in de map waar je het bestand gaat uploaden, wordt gevraagd of je het bestand wilt vervangen of een andere naam wilt geven.

Klik op de knop Naam wijzigen (Change Name) [1] om de bestandsnaam te wijzigen. Deze optie creëert een kopie van het bestand met een andere naam.

Klik op de knop Vervangen (Replace) [2] om het bestand te vervangen.

Uploadvoortgang weergeven

Uploadvoortgang weergeven

Een voortgangs balk zal verschijnen aan de bovenkant van het scherm wat de voortgang bijhoud van de upload van je bestand.

Bestanden bekijken

Bestanden bekijken

Bekijk je nieuwe bestand.