Hoe upload ik een bestand naar mijn Opdracht inzendingen in Canvas?

Als je cursusleider het uploaden van bestanden toestaat als inleveringstype, kun je een bestand vanaf je computer uploaden voor het inleveren van een opdracht. Canvas zet specifieke bestandstypen om naar voorbeeldweergaven en ondersteunt bepaalde uploads van mediabestanden.

Bestanden die zijn geüpload met de Rich Content Editor tellen meer voor de opslagquota van de gebruikers. Eventuele bijlagen die zijn toegevoegd als onderdeel van de inlevering van een beoordeelde opdracht, worden ook naar je gebruikersbestanden gekopieerd, maar worden niet van je gebruikersquotum afgetrokken. Wanneer het bestand eenmaal als inlevering is geüpload, kan het bestand niet meer worden verwijderd. De bestanden worden in de map Inleveringen opgeslagen.

Als je onderwijsinstelling Google Drive als inleveringstype toestaat, kun je ook een bestand vanaf Google Drive uploaden.

Opmerkingen:

  • Canvas ondersteunt niet het downloaden van bestanden groter dan 5 GB.
  • Indien ingeschakeld in je account, zal Canvas een feestanimatie weergeven wanneer je een opdracht op tijd inlevert. Als je dit liever niet hebt, kun je deze functie-instelling uitschakelen in je gebruikersinstellingen.
  • Als de opdracht die je beoordeelt anders wordt weergegeven, is het mogelijk dat de opdracht gebruikmaakt van de functie Opdrachtverbeteringen. Raadpleeg deze handleiding voor meer informatie.

Opdrachten openen

Opdrachten openen

Klik op de link Opdrachten (Assignments).

Opdracht selecteren

Opdracht selecteren

Klik op de opdracht titel om de opdracht te openen.

Opdracht starten

Opdracht starten

Klik op de knop Opdracht starten (Start Assignment).

Een bestand toevoegen

Een bestand toevoegen

Klik op de knop Bestand uploaden (Upload File) [1] om een bestand vanaf je computer te uploaden. Wanneer het bestandsvenster verschijnt, zoek je het bestand en klikt erop. Onderaan in het venster klik je op de knop Kiezen (Choose) of Bladeren (Browse) (afhankelijk van je browser).

Om een bestand te uploaden dat je reeds naar Canvas hebt geüpload, klik je op de link Klik hier om een bestand te zoeken... (Click here to find a file...) [2]. De bestandslijst wordt uitgevouwen. Klik op de naam van het bestand.

Als het mogelijk voor je is om een bestand vanaf Google Drive te uploaden, kun je een Google-bestand inleveren door op het tabblad Google Drive [3] te klikken.

Een ander bestand toevoegen

Een bestand toevoegen

Klik op de Nog Een Bestand Toevoegen (Add Another File) knop om aanvullende bestanden te uploaden naar je opdracht.

Opmerking: Je kunt aanvullende bestanden alleen vanaf je computer uploaden.

Opdracht inleveren

Opdracht inleveren

Klik op de knop Opdracht inleveren (Submit Assignment).

Inleveringsstatus bekijken

Inleveringsstatus bekijken

Bij grote bestanden wordt een statusindicator voor de inlevering weergegeven.

Inlevering weergeven

Bekijk de bevestiging van de inlevering van je opdracht.