Hoe gebruik ik als cursist het Dashboard?

Het dashboard is het eerste wat je ziet als je in Canvas inlogt. Op het dashboard kun je zien wat er gebeurt in al je huidige cursussen.

Je kunt op elk ogenblik terugkeren naar je gebruikersdashboard door op de Dashboard link te klikken in Globale Navigatie.

Dashboard openen

Dashboard openen

Klik op de Dashboard link in Globale Navigatie.

Dashboard bekijken

Het Dashboard is je bestemmingspagina in Canvas. Afhankelijk van je instituut kan een van de drie standwaardweergaven voor Dashboard zijn ingesteld: Kaartweergave, Lijstweergave of Weergave recente activiteiten.

  • Kaartweergave: toont de cursuskaarten voor snelle toegang tot al je favoriete cursussen (dezelfde cursussen worden weergegeven in de link Cursus van het menu Globale Navigatie)
  • Lijstweergave: toont de takenitems van alle cursussen in een agendaweergave
  • Weergave recente activiteiten: toont alle recente activiteiten voor alle cursussen

Algemene aankondigingen weergeven

Algemene aankondigingen weergeven

Het Dashboard kan ook globale aankondigingen bevatten, die aankondigingen zijn die door jouw instituut zijn gemaakt. Om de aankondiging vanuit je dashboard te verwijderen, klik je op het Verwijderen (Remove) icoon.

Verwijderde aankondiging bekijken

Verwijderde aankondiging bekijken

Als je een algemene aankondiging verwijdert, kun je verwijderde aankondigingen bekijken op de pagina Algemene aankondigingen.

Dashboardweergave veranderen

Dashboardweergave veranderen

Om je Dashboard-weergave te wijzigen, klik je op het menu Opties (Options) en kies je de gewenste weergaveoptie.

 

Dashboard-zijbalk weergeven

Wanneer Kaartweergave of Weergave recente activiteiten is ingesteld, bevat het Dashboard ook een zijbalk. De zijbalk bevat een takenlijst, aanstaande opdrachten, links naar recente feedback en knoppen voor het maken van een cursus of weergave van cijfers. Meer informatie over het gebruik van de zijbalk.