Hoe gebruik ik het menu Globale Navigatie als cursist?

Het menu Globale Navigatie (Global Navigation) wordt links op elke Canvas-pagina weergegeven. Globale Navigatie-links bieden snel toegang tot veelgebruikte Canvas-functies. Deze links bieden toegang tot al je cursussen. De standaardlinks zijn Gebruikersaccount, Beheerder, Dashboard, Cursussen, Groepen, Kalender, Inbox en het Help-menu.

Afhankelijk van de instellingen van je organisatie-account kan het menu Globale Navigatie ook andere links weergeven.  

Opmerking: Je cursusleider kan ervoor kiezen om een ander lettertype te gebruiken voor een of meer van je cursussen. Bij het bekijken van die cursussen wordt het menu Globale nagivatie in hetzelfde lettertype weergegeven.

Account weergeven

Account weergeven

Klik op de link Account om je gebruikersgegevens te zien. Er wordt een menu uitgevouwen met links naar je gebruikersinstellingen, meldingsinstellingen, persoonlijke bestanden en ePortfolio's (indien ingeschakeld). Als je organisatie profielen heeft ingeschakeld, kun je ook je profiel openen.

Je kunt de link Account ook gebruiken om uit te loggen bij Canvas.

Dashboard bekijken

Het Dashboard is de bestemmingspagina nadat je je hebt aangemeld bij Canvas. Het Dashboard kan worden ingesteld op cursusweergave, lijstweergave of weergave van recente activiteiten, en laat meldingen voor alle huidige Canvas-cursussen zien.

Cursussen weergeven

Cursussen weergeven

Klik op de knop Cursussen (Courses) [1] om je cursussen te bekijken. Het menu Cursussen toont je lijst van favoriete cursussen of, als je geen favoriete cursussen hebt geselecteerd, de huidige cursussen waarin je bent ingeschreven. Als er voor een cursus periodedatums zijn ingesteld, wordt de naam van de periode bij de cursus vermeld.

Klik op de naam van een cursus [2] om die cursus weer te geven. Klik op de link Alle cursussen (All Courses) [3] om je lijst met cursussen aan te passen of om al je Canvas-cursussen weer te geven.  

Groepen bekijken

Groepen bekijken

Als je voor groepen bent ingeschreven, kun je die groepen bekijken met de link Groepen (Groups) [1]. Er wordt een menu uitgevouwen met alle groepen in huidige cursussen waarvoor je bent ingeschreven

Klik op de naam van een groep [2] om die groep weer te geven. Klik op de link Alle groepen (All Groups) [3] om al je groepen weer te geven.

Opmerking: Groepen kunnen niet worden aangepast in de vervolgkeuzelijst.

Kalender bekijken

Klik op de link Kalender (Calendar) om je kalender weer te geven.

Inbox bekijken

Klik op de link Inbox om de gespreksinbox weer te geven. Gesprekken (Conversations) is het berichtensysteem van Canvas om te communiceren met andere gebruikers in je cursussen. Het aantal nieuwe berichten is te zien in het Inbox-pictogram.

Geschiedenis bekijken

Geschiedenis bekijken

Klik op de link Geschiedenis (History) om je recente geschiedenis van weergaven van Canvas-cursuspagina's te zien. De recente geschiedenis toont tot drie weken van de geschiedenis van weergaven van Canvas-cursuspagina's.

Help weergeven

Help weergeven

Klik op de link Help om helpinformatie bij Canvas op te vragen. Selecteer de gewenste helpoptie.

Opmerking: Afhankelijk van de organisatie-instellingen geeft het Help-menu andere opties weer.

Menu Globale Navigatie samenvouwen

Menu Globale Navigatie samenvouwen

Klik op de pijl om het menu Globale Navigatie uit of samen te vouwen.

Het menu Globale Navigatie wordt automatisch samengevouwen op een tabletscherm.