Hoe kan ik als cursist globale activiteit voor al mijn cursussen in het dashboard Recente activiteit bekijken?

Het dashboard Recente activiteit geeft belangrijke recente activiteiten uit al je cursussen weer, met inbegrip van aankondigingen, discussies, opdrachten en gesprekken. Deze stroom is vergelijkbaar met de Activiteitenstroom van een cursus voor een individuele cursus.

Met de volgende activiteiten worden meldingen voor elke cursus weergegeven in het dashboard Recente activiteit:

 • Nieuwe aankondigingen
 • Antwoorden op aankondigingen
 • Nieuwe discussies
 • Nieuwe discussieberichten
 • Nieuwe opdrachten
 • Opdrachten, toetsen of discussies gewijzigd van Niet-beoordeeld in Beoordeeld
 • Wijzigingen aan inleverdatum voor opdrachten, toetsen en discussies
 • Nieuwe beoordeelde opdrachten
 • Nieuwe peerbeoordelingen
 • Nieuwe gespreksberichten

 

Het dashboard Recente activiteit bevat ook de Dashboard-zijbalk, die de items in je takenlijst bevat en een link naar de algemene cijferspagina.

Je kunt je dashboardweergave altijd veranderen met het pictogram Dashboardopties.

 

Opmerkingen:

 • Er worden in het dashboard Recente activiteit geen meldingen weergegeven voor activiteiten in bestanden, samenwerkingen, beoordelingen, pagina's en vergaderingen, en ook niet voor niet-beoordeelde toetsen en enquêtes of bewerkingen aan discussies.
 • Bewerkingen aan toetsen en opdrachten worden alleen in het dashboard Recente activiteit weergegeven wanneer de knop Gebruikers op de hoogte stellen dat deze inhoud gewijzigd is (Notify users that this content has changed) in een cursus is geselecteerd.
 • Als je meldingen voor discussies wilt ontvangen, moet je ten minste eenmaal per twee weken een bericht plaatsen in de discussies. Als je na twee weken niet meer actief aan een discussies deelneemt, laat Canvas geen meldingen voor discussies meer zien.

Dashboard openen

Dashboard openen

Klik op de Dashboard link in Globale Navigatie.

Globale activiteitenstroom openen

Globale activiteitenstroom openen

Klik op het pictogram Opties (Options) [1] en klik vervolgens op de link Recente activiteit (Recent Activity) [2].

Globale activiteit bekijken

De Globale activiteitenstroom bevat recente meldingen uit al je cursussen, met inbegrip van aankondigingen, discussies, opdrachten en gesprekken. Met behulp van deze activiteitenstroom kun je alle recente activiteit in je cursussen zien en gemakkelijk vragen stellen en opmerkingen plaatsen op discussiesforums. In tegenstelling tot cursuskaarten bootst de activiteitenstroom niet de zichtbaarheid van Cursusnavigatie-links na.

Activiteiten worden aangegeven op basis van type activiteit en het pictogram [1] wordt weergegeven bij de activiteit. Elke activiteit bevat ook de naam van de bijbehorende cursus [2].

Nieuwe activiteit in je account wordt aangegeven door het pictogram voor ongelezen [3]. Discussies en Aankondigingen geven nieuwe activiteititems aan die in een cursus zijn gepubliceerd, en Gesprekken geven een nieuw bericht aan dat ontvangen is van een gebruiker in een cursus. Items voor Recente activiteit blijven vier weken behouden.

Meldingen uitvouwen en samenvouwen

Je kunt de details van elke activiteit zien door te muisaanwijzer in het meldingsgebied te plaatsen en te klikken op de link Meer weergeven (Show More) [1]. Klik op de link Minder weergeven (Show Less) [2] om recente activiteit samen te vouwen.

Recente activiteit beheren

Je hebt rechtstreeks toegang tot je recente activiteiten door op de cursuslink [1] te klikken. Klik op het pictogram voor verwijderen [2] om een melding te verwijderen.