Hoe gebruik ik als cursist Vergaderingen in een cursus?

Op de pagina Vergaderingen kun je alle vergaderingen binnen een cursus zien. Als cursist kun je deelnemen aan vergaderingen waarvoor je bent uitgenodigd.

In cursistengroepen kun je nieuwe vergaderingen maken, vergaderingen starten en voltooide vergaderingen beheren.

Opmerking: Een vergadering maken is een cursusmachtiging. Als je geen vergaderingen kunt maken, heeft je organisatie deze functie beperkt.

Open vergaderingen

Open vergaderingen

Klik in Cursusnavigatie op de link voor je tool voor webvergaderingen. De naam van de link laat de naam zien van de tool die door je instituut wordt gebruikt.

Vergaderingen bekijken

Vergaderingen bekijken

Je kunt vergaderingen bekijken waarvoor je bent uitgenodigd.

Vergaderingen worden in twee groepen onderverdeeld: Nieuwe vergaderingen [1] en Voltooide vergaderingen [2]. Voor beide groepen wordt altijd de naam [3] en de beschrijving [4] van de vergadering weergegeven.

Lopende vergadering bekijken

Lopende vergadering bekijken

Nieuwe vergaderingen worden vermeld in de index, maar ze kunnen pas worden geopend nadat de host de vergadering heeft gestart. Klik op de knop Deelnemen (Join) wanneer de vergadering beschikbaar is [1]. Zodra de vergadering is begonnen, verandert de status van de vergadering in Bezig [2].

Je kunt je bij de vergadering aanmelden zolang de knop Deelnemen beschikbaar is. Voor bepaalde vergaderingen kun je je alleen maar gedurende een bepaalde tijd bij de vergadering aanmelden.

Voltooide vergaderingen bekijken

Voltooide vergaderingen bekijken

Voltooide vergaderingen worden weergegeven in de sectie Voltooide vergaderingen. Voor elke voltooide vergadering wordt de naam, datum en beschrijving weergegeven.

Opgenomen vergadering bekijken

Opgenomen vergadering bekijken

Wanneer je vergadering is voltooid, klik je op de naam van de opgenomen vergadering [1]. Klik op de link voor de opname-indeling [2] om de vergadering af te spelen. De opname-indeling wordt weergegeven als presentatie of als video.

De link voor de opname-indeling wordt pas weergegeven nadat het bestand van de vergadering is verwerkt om te worden afgespeeld. Het kan even duren voordat het verwerken is voltooid. De lengte van de vergadering wordt aangegeven in uren:minuten (0:18 is bijvoorbeeld 18 minuten).

Als in de vergadering gebruik is gemaakt van ondertiteling, wordt op de afspeelbalk van de video een CC-knop weergegeven om de beschikbare ondertiteling te kunnen zien.

Opmerking: Voor alle basisaccounts voor Vergaderingen worden de opnamen automatisch 7 dagen na beëindiging van de vergadering verwijderd.

Statistieken en opmerkingen bekijken

Statistieken en opmerkingen bekijken

Als je een vergadering in een groep hebt gemaakt, kun je statistieken en opmerkingen voor die vergadering bekijken.

Als je organisatie een upgrade heeft uitgevoerd naar de premiumversie van Canvas Conferences, kun je vergaderingsstatistieken bekijken door te klikken op de link voor statistieken (Statistics) [1].

Als je vergadering gedeelde opmerkingen bevatte, kun je die bekijken door te klikken op de link Opmerkingen (Notes) [2]. De gedeelde opmerkingen worden in een nieuw tabblad van de browser weergegeven, waar ze bekeken en gekopieerd kunnen worden.

Opmerking: Opmerkingen zijn alleen beschikbaar voor opgenomen vergaderingen.