Hoe upload ik als cursist een video met gebruik van de Rich Content Editor?

De Rich Content Editor zal in een toekomstige release worden stopgezet. Cursusleiders kunnen de functie Nieuwe Rich Content Editor inschakelen in de cursusfunctieopties.

Je kunt de Rich Content Editor gebruiken om een video te uploaden. De Rich Content Editor wordt gebruikt voor functies die de editor ondersteunen (Aankondigingen, Opdrachten, Discussies, Pagina's en Toetsen).

Canvas staat toe dat je ondersteunde mediatypen kunt uploaden.

Canvas converteert bestanden tot 500 MB. Als een bestand de limiet van 500 MB overschrijdt, kun je het bestand hosten op een externe bron zoals YouTube en het bestand insluiten met de Rich Content Editor. Om meer te leren over de beschikbare opties bij gebruik van mediabestanden in Canvas, kan de Canvas Mediavergelijking PDF worden geraadpleegd.

Canvas-video's ondersteunen ook onderschrift-bestanden. Zodra je een video uploadt, kun je informatie raadplegen over hoe je onderschriften kunt toevoegen aan een video.

Opmerking: De videoweergave wordt standaard op de laagste resolutiekwaliteit ingesteld. Gebruikers kunnen de videoweergave-opties beheren in het menu voor de video-instellingen.

Rich Content Editor openen

Rich Content Editor openen

Open de Rich Content Editor met een van de Canvas-functies die de Editor ondersteunen.

Mediaopmerkingen gereedschap openen

Mediaopmerkingen gereedschap openen

Klik op het pictogram Media.

Media uploaden

Media uploaden

Klik op de Upload Media tab [1].

Videobestand selecteren

Videobestand selecteren

Kies de Selecteer Video Bestand knop [1].

Videobestand openen

Videobestand openen

Selecteer de video die je wilt uploaden [1]. Klik op de Open knop [2].

Videobestand laden

Videobestand laden

De statusbalk toont de voortgang van het uploaden van jouw video De snelheid van het uploaden hangt af van de internetverbinding en de grootte van de video. Wacht tot de media is geüpload. Zodra de voortgangsbalk vol is, wordt dit venster automatisch gesloten.  

Geüploade video weergeven

Geüploade video weergeven

Bekijk je video die automatisch in de Rich Content Editor is ingevoegd.

Wijzigingen opslaan

Wijzigingen opslaan

Klik op de knop Opslaan (Save).

Opmerking: Bij gebruik van de Rich Content Editor in Opdrachten, Discussies, Pagina's en Toetsen heb je de mogelijkheid om op te slaan en te publiceren. Als je de Rich Content Editor in de Discussies-pagina's gebruikt, kan de knop Opslaan worden weergegeven als Antwoord posten.