Hoe voeg ik een Profiel afbeelding toe?

Als je instituut profielafbeeldingen heeft geactiveerd, kun je profielafbeeldingen toevoegen en veranderen in je account. Als je de afbeelden van een plaatshouder niet in jouw gebruikersinstellingen ziet, heeft je instituut deze functie niet geactiveerd.

Je kunt op drie manieren een profielfoto selecteren om die overal in Canvas te gebruiken:

  • Een foto uploaden vanuit jouw computer
  • Een foto nemen met het fototoestel van de computer (dit kan niet als je Safari of Internet Explorer gebruikt)
  • Importeren vanuit een bestaand Gravatar-account (deze functie kan door je instituut zijn uitgeschakeld en alleen afbeeldingen met een G-rating worden ondersteund)

 

Tips voor profielfoto's:

  • Kies alsjeblieft een passende afbeelding om jezelf te representeren. Je instructeur heeft het recht om afbeeldingen die niet passend zijn voor een klassen omgeving te verwijderen.
  • Afbeeldingen dienen vierkant in afmeting te zijn, om er voor te zorgen dat je afbeeldings formaat wordt gewijzigd of vervormd.
  • Bestanden kunnen van elk type (.jpg, .png, .gif) of afmeting zijn, zolang je plaats hebt in je persoonlijke bestanden om het bestand op te slaan. Canvas raadt aan dat je profielfoto zo klein mogelijk is.
  • Het quotum voor bestanden wordt ook bij het uploaden van je profielfoto toegepast. Als je niet genoeg opslagruimte hebt voor je persoonlijke bestanden, dan kun je geen profielfoto uploaden. Maak meer ruimte door je persoonlijke bestanden te verwijderen.

Gebruikersinstellingen openen

Gebruikersinstellingen openen

Klik in Globale navigatie op de link Account [1] en klik daarna op de link Instellingen (Settings) [2].

Profielfoto openen

Profielfoto openen

Klik op het icoon van de profielfoto.

Opmerking: Als je geen plaatshouder profiel afbeelding ikoon, staat je instituut niet toe dat je een profiel afbeelding toevoegt of verandert.

Een afbeelding uploaden

Een afbeelding uploaden

Om een nieuwe profielfoto te laden, klik je op het tabblad Afbeelding uploaden (Upload a Picture) [1] en daarna op de link kies een afbeelding (choose a picture) [2]. Je kunt ook een foto vanuit je bureaublad slepen en in de uploader zetten.

Profielfoto kiezen

Profielfoto kiezen

Zoek de afbeelding die je wilt uploaden [1] en klik dan op de Openen (Open) of Browsen (Browse) knop [2].

Foto bijsnijden of formaat wijzigen

Foto bijsnijden of formaat wijzigen

Gebruik de selectivakjes om je afbeelding (image) [1] bij te snijden. Als je klaar bent, klik je op de Verzenden (Send) knop [2].

Opmerking: Canvas zal automatisch een kopie van de opgeslagen afbeelding in je persoonlijke bestanden opslaan. Als je een nieuwe foto wilt opslaan in je profiel, zal de nieuwe foto in je persoonlijke bestanden de voorrang hebben over het bestaande afbeeldingbestand.

Een afbeelding nemen

Een afbeelding nemen

Om een foto te maken om als je profielfoto te gebruiken, klik je op het tabblad Neem een foto (Take a Picture) [1] en daarna op de knop Neem foto (Take Picture) [2].

Opmerking: Afhankelijk van de browser, zou het nodig kunnen zijn om Canvas toegang te geven tot je camera. De Neem een foto optie wordt is niet mogelijk als je Safari of Internet Explorer gebruikt.

Afbeelding opslaan

Afbeelding opslaan

Om nog een foto te maken, klik je op de Opnieuw proberen (Retry) knop [1]. Als je klaar bent, klik je op de Verzenden (Send) knop [2].

Importeren vanuit Gravatar

Importeren vanuit Gravatar

Als je organisatie Gravatars toestaat en je over een Gravatar-account beschikt, kun je een bestaande Gravatar importeren en die als je profielfoto gebruiken.

Klik op het tabblad Van Gravatar (From Gravatar) [1] en voer je email adres in voor Gravatar in het daartoe bestemde veld [2]. Klik op de Voorbeeld (Preview) knop om je Gravatar te weergeven. Als je klaar bent, klik je op de Verzenden (Send) knop [3].

Opmerking: Voordat je in je Gravatar account een foto toevoegt, moet je de foto beoordelen. Alleen fotos van Gravatar met een G beoordeling mogen als je Canvas profielfoto getoond worden.

Profielfoto weergeven

Profielfoto weergeven

De profielafbeelding die je selecteert zal verschijnen in plaats van de plaatshouder profielafbeelding.

Verwijderen Profiel Foto

Profiel fotos zijn gelinked aan je persoonlijke bestanden, zodat je ze makkelijk kunt verwijderen om je oude profiel fotos weg te halen.

Opmerking: Afbeeldingen van Gravatar kunnen niet uit je account verwijdert worden vanuit je persoonlijke bestanden. Maar Gravatar bestanden kunnen met een geuploade foto of met een opgenomen afbeelding worden vervangen door de Maak een foto optie te gebruiken.

Open bestanden

Open bestanden

Om een profielfoto te verwijderen, klik je op de Bestanden (Files) link.

Profielfotos openen

Klik op de profielafbeeldinging (profile pictures) map.

Verwijderen Profiel Foto

Verwijderen Profiel Foto

Naast het bestand dat je wilt verwijderen [1], klik je op het pictogram Opties (Options) [2] en vervolgens op de link Verwijderen (Delete) [3].