Hoe open ik Canvas met een mobiele browser op mijn Android-apparaat?

Je kunt Canvas openen vanuit elke browser op je Android-apparaat. Maar voor optimale resultaten kun je Canvas het beste via de mobiele app voor Android-apparaten bekijken.

Mobiele browsers worden niet door Canvas ondersteund en in vergelijking met de weergave van Canvas in een volledig ondersteunde desktopbrowser werken functies mogelijk niet zoals verwacht. Canvas-pagina's binnen een mobiele browser worden alleen ondersteund wanneer een actie in de app rechtstreeks gekoppeld is aan de browser, zoals wanneer een cursist bepaalde typen toetsen uitvoert. Er is geen ondersteuning voor pagina's die momenteel niet in de app kunnen worden gebruikt, zoals Vergaderingen of Samenwerkingen.

Daar komt bij dat Canvas slechts beperkte ondersteuning biedt voor native mobiele browsers op tablets. Meer informatie kun je vinden in de richtlijnen voor beperkte ondersteuning voor mobiele browsers.

De afbeeldingen in deze les hebben betrekking op een telefoonscherm, maar tenzij anders vermeld, gelden voor tablets dezelfde stappen.

Mobiele browser openen

Mobiele browser openen

Tik op het pictogram van de door jou gewenste mobiele browser.

Opmerking: Opties voor mobiele browsers verschillen per Android-apparaat.

Canvas-URL invoeren

Canvas-URL invoeren

Voer in het URL-veld de Canvas-URL van je organisatie in.

Openen via internet

Openen via internet

Als de Canvas-app al op je apparaat is geïnstalleerd, wordt in een pop-upvenster gevraagd of je Canvas wil openen met de Canvas-app of via internet.

Vervolgens laat je je apparaat weten hoe vaak naar deze actie moet worden gevraagd:

  • Als je wilt dat je apparaat er nooit meer naar vraagt en altijd je browser opent, selecteer je de knop Altijd (Always) [1].
  • Als je de Canvas-app regelmatig gebruikt en je de browser slechts een enkele keer wilt gebruiken, tik je op Maar één keer (Just once) [2].

Aanmelden op Canvas

Aanmelden op Canvas

Voer je Canvas-aanmeldingsgegevens in de velden voor e-mail [1] en wachtwoord [2] in. Tik op de knop Inloggen (Log In) [3].

Canvas bekijken

Canvas bekijken

Je kunt met Canvas communiceren op dezelfde manier als met de gewone webversie van Canvas.