Wat is New Analytics?

New Analytics is een LTI-tool (Learning Tools Interoperability) die op accountniveau is geïnstalleerd en in alle cursus zichtbaar kan worden gemaakt.

In het New Analytics dashboard worden gegevens over gepubliceerde cursussen elke 24 uur vernieuwd. Rapportgegevens kunnen met een vertraging van 24 uur binnenkomen. De gegevens van het rapport Cursusactiviteit kunnen 40 uur vertraging oplopen. Alleen actieve en voltooide inschrijvingen van cursisten worden opgenomen in de gegevens voor New Analytics. Verwijderde of inactieve inschrijvingen van gebruikers genereren geen gegevens.

Gebruikers die deelnemen aan New Analytics kunnen in de Gebruikersgroep (User Group) van New Analytics feedback geven voor de toekomstige ontwikkeling van analysefuncties. Deze tool zal de huidige analyse functie op cursus- en gebruikersniveau in toekomstige releases vervangen.

Opmerkingen:

  • Je moet mogelijk cookies van derden inschakelen in je browserinstellingen om New Analytics in Canvas te kunnen weergeven.
  • Gegevens van New Analytics worden niet weergegeven voor ongepubliceerde cursussen.
  • Omdat de gegevens over het bekijken van mobiele pagina's zijn gebaseerd op de instellingen van het apparaat en de netwerkverbinding, kunnen de tijdgegevens afwijken van de tijd waarop de pagina's daadwerkelijk zijn bekeken. Gegevens over het bekijken van pagina's mogen niet worden gebruikt om de academische integriteit te beoordelen.
  • Niet-geposte opdrachten worden niet opgenomen in het tabblad Cursuscijfer van New Analytics.

Toegang tot New Analytics

New Analytics kan worden geopend vanuit Cursusnavigatie (Course Navigation) [1]. Deze link is standaard verborgen in Cursusnavigatie van elke cursus en moet ingeschakeld worden.

Open Cursusinstellingen (Course Settings) en bekijk het tabblad Navigatie (Navigation) om New Analytics in te schakelen. Verplaats de New Analytics-link naar de sectie ingeschakeld (enabled) en sla de pagina op.

Je kunt Nieuwe Analytics ook openen via de knop New Analytics op de startpagina van de cursus (Course Home Page) [2].

Opmerking: Beheerders kunnen de New Analytics LTI verwijderen uit de accountinstellingen. Als de New Analytics-link niet beschikbaar is in het tabblad Navigatie van een cursus, dan is New Analytics niet beschikbaar voor het hele instituut.

Wanneer is het een goed idee New Analytics te gebruiken?

Op dit moment kunnen cursusleiders met New Analytics de gemiddelde cursuscijfers van studenten volgen met behulp van een interactieve grafiek of tabel. De gegevens kunnen alleen worden bekeken, ze kunnen niet worden gewijzigd.

De statistieken voor paginabezoeken en deelname omvatten een totaal voor alle apparaten, inclusief mobiele apps van Canvas.

Gebruik New Analytics om: