Wat zijn de browser- en computervereisten voor Instructure-producten?

Voor een optimale prestatie moeten Instructure-producten worden gebruikt met de huidige of laatste grote release van Chrome, Firefox, Edge of Safari. Omdat Instructure-producten gebruikmaken van internetstandaarden, werken Instructure-producten op Windows, Mac, Linux, iOS, Android en ieder ander apparaat met een moderne webbrowser.

Instructure-producten vereisen alleen een besturingssysteem dat werkt met de meest recente compatibele webbrowsers. Het besturingssysteem van je computer moet bijgewerkt zijn met de laatste aanbevolen beveiligingsupdates en upgrades.

Opmerking: Gebruikers van de Vanity Canvas-URL kunnen SSL-validatiefouten tegenkomen wanneer ze Canvas openen als hun browser of andere tools die met Canvas werken niet compatibel zijn met servernaamindicatie (SNI). Alle browserversies die in deze gids worden vermeld zijn SNI-compatibel.

Ondersteunde browsers

Gebruik altijd de meest recente versie van je favoriete browser. Jouw browser zal je waarschuwen als er een nieuwe versie beschikbaar is.

Banner voor niet-ondersteunde browser in Canvas

Sommige ondersteunde browsers laten mogelijk nog steeds een banner zien waarop staat Je browser voldoet niet aan de minimumvereisten voor Canvas. Als je je browser bijgewerkt hebt maar je ziet nog steeds de waarschuwings-banner, probeer dan uit Canvas uit te loggen en de cookies van je browser te verwijderen.

ESR (Extended Support Release) browsers voor ondernemingen in Canvas

Chrome en Firefox leveren uitgebreide versies van hun browsers voor ondernemingen die client-desktops beheren. Chrome ESR kan altijd actueel worden gehouden met de bestaande volledige versie van Chrome. Echter, Firefox ESR wordt alleen bij elke zevende hoofdversie bijgewerkt, waardoor Firefox ESR overlapt met verouderde versies. De Firefox ESR webpage vermeldt dat ESR mogelijk niet in elke webapplicatie wordt ondersteund als gevolg van deze vertraging in de versie-release. Instituten die Firefox ESR gebruiken, dienen mogelijk de laatste release te gebruiken om ervoor te zorgen dat de beste Canvas-gebruikerservaring wordt verkregen.

* Voor ESR-versies van browsers is nog steeds de waarschuwingsbanner van toepassing en deze wordt in Canvas weergegeven voor elke browser die niet aan de minimumvereisten voldoet.

Bekend Browsergedrag

Net zoals bij alle Instructure-producten wordt een verkeerd gedrag dat verband houdt met de browser door onze productieteams onderzocht, waarbij het mogelijk blijft dat het gedrag in vorige versies blijft bestaan. Als een bepaald gedrag in een vorige versie van de browser bestaat maar niet in de huidige versie, kun je het beste de browser naar de nieuwste versie updaten.

Toegankelijkheid

Instructure zet zich in voor het W3C's Web Accessibility Initiative (initiatief voor toegankelijkheid van het web). Zie de documenten Canvas-toegankelijkheidsstandaards, Toegankelijkheid binnen Studio, en Mastery Connect-toegankelijkheidsopties voor informatie over de ondersteunde schermlezer- en browser-combinaties.

JavaScript

JavaScript moet geactiveerd worden om Canvas te kunnen gebruiken.

Browser Plugins en extensies

Sommige plug-ins en extensies van browsers kunnen in conflict komen met Instructure-producten en gevolgen hebben voor de functionaliteit. Als je merkt dat je geen Instructure-producten kunt bekijken of niet daaraan kunt deelnemen, zorg er dan voor dat je alle extensies en plug-ins hebt uitgeschakeld die rechtstreeks met jouw browser samenwerken.

Voor het oplossen van problemen, kun je overwegen om je bij Instructure-producten aan te melden met een incognito of privé browservenster. Daarmee wordt een browsersessie geopend zonder blader- of zoekgeschiedenis, bijbehorende browsercookies of andere factoren die de browser kunnen beïnvloeden. Als je een Instructure-product kunt zien en daaraan kunt deelnemen met een incognito of privé browservenster, heeft het probleem waarschijnlijk te maken met de browser en niet met het Instructure-product.

Privacy-instellingen van de browser

Om de beveiliging van de browser te waarborgen, volg je alle beveiligingsbeleid van de browser te volgen die door jouw organisatie zijn vastgesteld, vooral als je Instructure-producten gebruikt op een computer van je organisatie.

Bij het weergeven van inhoud gebruiken Instructure-producten standaard de voorkeursinstelling bepaald door een specifieke browser. Sommige browsers kunnen soms wijzigingen aanbrengen aan privacy-instellingen om gebruikers te beschermen tegen mogelijk onveilige inhoud. Onveilige inhoud wordt herkend aan de prefix http:// in de URL en kan gemixte inhoud genereren in je productpagina. Veilige inhoud wordt herkend aan het prefix https:// in de URL. Voor de beste gebruikerservaring, moet inhoud worden beveiligd om conflicten met de browser te voorkomen.

  • Als je een Canvas-beheerder bent, kan onveilige inhoud worden veroorzaakt doordat er een onbeveiligd JS/CSS-bestand buiten Canvas wordt gehost. Als er voor je account aangepaste uploads worden ondersteund, kun je je bestand hosten in de Canvas Theme Editor, waarmee alle browserconflicten worden opgelost.
  • Als je een Canvas docent bent die Canvas lessen binnen jouw cursus insluit, dan kun je browser problemen vermijden door gemengde inhoud te gebruiken met behulp van de URL van beveiligde Canvas gidsen. 

Bekend Browsergedrag

Chrome, Edge, Firefox en Safari gebruiken HTML5 om website-inhoud weer te geven waardoor sneller en veiliger browsen wordt verkregen. Voor een optimale prestatie in Instructure-producten moet de cursusinhoud worden ontwikkeld met ondersteuning voor HTML5.

In browsers zoals Safari wordt onveilige inhoud nooit in de browser weergegeven.

In Chrome en Firefox heb je echter de mogelijkheid om onveilige inhoud te weergeven. Houd rekening met eventuele beperkingen om onveilige inhoud met de nodige voorzichtigheid te bekijken.

De Safari-browser ondersteunt geen opname van media.

Chrome Beveiliging

Chrome Beveiliging

Google Chrome controleert of de inhoud van de website die je bekijkt veilig doorgegeven wordt. Als je een pagina in je Instructure-product bezoekt die gelinkt is aan onveilige inhoud, geeft Chrome een pictogram als schild weer in de adresbalk van de browser [1].

Je kunt kiezen om de beveiligingsbeperking te overschrijven en de inhoud toch weer te geven door op het icoon van het schild te klikken en vervolgens op de knop Onveilig script laden (Load unsafe script) te klikken [2].

Chrome media-toestemmingen

Chrome media-toestemmingen

Chrome heeft zijn eigen media-toestemming binnen de browser. Om je computercamera en microfoon binnen elke functie van een Instructure-product te kunnen gebruiken, moet je toegang tot Instructure-producten toestaan via de instellingen voor media-toestemming van Chrome. Deze prompt verschijnt net onder de adresbalk [1]. Klik op de knop Toestaan (Allow) [2] om toegang toe te staan.

Firefox beveiliging

Firefox beveiliging

Firefox controleert of de inhoud van de website die je bekijkt veilig doorgegeven wordt. Als je een pagina in je Instructure-product bezoekt die gelinkt is aan onveilige inhoud, geeft Firefox een pictogram als schild weer in de adresbalk [1].

Je kunt kiezen om de beveiligingsbeperking te overschrijven en de inhoud toch weer te geven door op het icoon van het schild te klikken [2], op de pijl te klikken om je opties uit te breiden en op de Beveiliging voorlopig uitschakelen (Disable protection for now) knop te klikken [3].

Computerspecificaties

Voor een optimale prestatie moet je Instructure-producten gebruiken met een computer die de meest recente browserversies ondersteunt. Het verdient aanbeveling een computer te gebruiken die niet ouder is dan 5 jaar met ten minste 1 GB RAM-geheugen.

Besturingssysteem

Instructure-producten vereisen een besturingssysteem dat werkt met de meest recente compatibele webbrowsers. Het besturingssysteem van je computer moet bijgewerkt zijn met de laatste aanbevolen beveiligingsupdates en upgrades.

Internetsnelheid

Naast aspecten als compatibiliteit en internetstandaards werken Instructure-producten ook uitstekend in omgevingen met een lage bandbreedte.

Het verdient aanbeveling dat je een internetsnelheid hebt van minimaal 512 kbps.

Mobiele apparaten

Instructure-producten zijn geoptimaliseerd voor desktopschermen. Gebruik je echter een mobiel apparaat, dan kun je Instructure-producten weergeven in een mobiele app of mobiele browser. 

Mobiele apps

Voor een optimale gebruikerservaring kun je het beste de mobiele apps downloaden. Mobiele apps zijn op dit moment beschikbaar voor Canvas en Mastery Connect.

De mobiele Canvas-apps vereisen Android 8.0 of hoger en iOS 15.0 of hoger. Canvas biedt beperkte ondersteuning voor native mobiele browsers op tablets. Raadpleeg de richtlijnen voor beperkte ondersteuning voor mobiele browsers voor meer informatie.

De mobiele Mastery Connect-apps vereisen Android 8.0 of hoger en iOS 15.0 of hoger. Zie Vereisten voor Mastery Connect voor meer informatie.

Mobiele browsers

Ga naar de Apple Store of de Play Store om mobiele browsers te downloaden. De volgende browsers zijn compatibel met mobiele apparaten:

iOS

  • Safari (standaardbrowser met beperkte ondersteuning voor Canvas)
  • Chrome

Android

  • Chrome (standaardbrowser met beperkte ondersteuning voor Canvas)*
  • Internet
  • Firefox

*De Android-standaardbrowser varieert per mobiel apparaat.