Wat is de Kalender?

Een van de uitdagingen waarvoor zowel cursisten als cursusleiders zich gesteld zien, is het bijhouden van alle opdrachten die in de loop van de periode zijn gepland. Cursusleiders geven meerdere cursussen en cursisten nemen deel aan meerdere cursussen. Elke cursus heeft zijn eigen tijdlijn voor wanneer dingen gedaan moeten worden. Met de Kalender blijft iedereen op schema en op de hoogte.

De Kalender in Canvas is een algemene functie, wat betekent dat gebruikers alle opdrachten en gebeurtenissen voor een cursus op één plek kunnen zien. Kalenders kunnen worden gefilterd door cursussen in de zijbalk te selecteren of de selectie ervan ongedaan te maken.

Om kalenders van gebruikers goed te kunnen beheren, worden cursussen die in de vervolgkeuzelijst voor cursussen zijn ingesteld als favoriete cursus, altijd bovenaan weergegeven in de kalenderlijst van de gebruiker in de kalenderzijbalk. Als standaard toont de Kalender een maximum van 10 cursuskalenders. Om het aantal cursuskalenders te vergroten dat voor gebruikers in je Canvas-account kan worden weergegeven, kun je contact opnemen met je Customer Success Manager.

Weergave voor cursusleiders

De Kalender wordt gebruikt om cursisten te herinneren aan beoordeelde opdrachten met specifieke inleverdatums. Als je cursisten wilt voorzien van gedetailleerde beschrijvingen van hoe gesynchroniseerde cursustijden worden gebruikt, kun je Pagina's gebruiken of de Startpagina van de cursus aanpassen.

De Kalender wordt automatisch gesynchroniseerd met andere functies in Canvas, zoals Opdrachten, Syllabus en Cijfers. Als je dus de inleverdatum van een opdracht op de Kalender maakt, wijzigt of verwijdert, wordt dat in alle andere functies weergegeven en vice versa. Je kunt datums eenvoudig wijzigen door opdrachten van de ene datum naar de andere te slepen.

Wanneer gebruik ik als cursusleider de Kalender?

Als cursusleider gebruik je de Kalender voor het volgende:

 • Bekijken en maken van activiteiten in je cursus en van gebeurtenissen en persoonlijke herinneringen. Je kunt de kalenderweergave ook filteren op specifieke kalenders.
 • Snel toevoegen van opdrachten aan een blanco cursus. De details van die opdrachten kun je naderhand invullen.
 • Aanpassen van de datums van opdrachten die uit eerdere perioden zijn geïmporteerd. Canvas maakt het gemakkelijk om gebeurtenissen van de ene maand naar de andere te slepen.
 • Kopieer de iCal-feed voor al je cursussen en importeer deze in je persoonlijke kalender, zoals Google Agenda of Outlook.
 • Terugkerende kalendergebeurtenissen instellen.
 • Plannen van afspraken met cursisten met behulp van de Planner (optionele functie).
 • Inschrijven voor accountkalenders die door beheerders zijn gemaakt (optionele functie).

Weergave voor cursist

Cursisten kunnen de kalender gebruiken om aankomende gebeurtenissen en opdrachten voor cursussen te bekijken. Ze kunnen ook persoonlijke gebeurtenissen zoals studiegroepen maken.

Wanneer gebruik ik als cursist de Kalender?

Wanneer gebruik ik als cursist de Kalender?

 • Bekijk cursus- en groepskalenders.
 • Maak persoonlijke kalenderherinneringen.
 • Filter de kalenderweergave om alleen specifieke kalenders weer te geven.
 • Kopieer de iCal-feed voor al je cursussen en importeer deze in je persoonlijke kalender, zoals Google Agenda of Outlook.
 • Terugkerende kalendergebeurtenissen instellen.
 • Inschrijven voor accountkalenders die door beheerders zijn gemaakt (optionele functie).