Hoe gebruik ik als cursist de Inbox?

De Inbox wordt opgesplitst in twee panelen en berichten worden chronologisch weergegeven. Je kunt gesprekken bekijken en beantwoorden en ze sorteren op cursus of type inbox. De Inbox heeft zelf geen beperkingen in bestandsgrootte. Maar bijlagen die aan een gesprek zijn toegevoegd, worden opgenomen in de persoonlijke bestanden van de verzender.

Meer informatie over de Inbox.

Opmerkingen:

  • Als je met de rechtermuisknop of met Option-klik op de Inbox-link klikt, kun je de Inbox openen in een nieuw browsertabblad om het overzicht te behouden terwijl je andere taken uitvoert in Canvas.
  • Gebruikers worden in gesprekken weergegeven zodra ze een actieve inschrijving in de cursus hebben en gebruikers kunnen niet aan een cursus deelnemen tenzij deze is gepubliceerd.
  • Nadat een cursus is afgesloten, kun je geen berichten meer sturen naar gebruikers in die cursus.

Inbox openen

Inbox openen

Klik op de Inbox link.

Als de Inbox-link een indicator met nummer bevat, laat de indicator zien hoeveel ongelezen berichten je inbox bevat. De indicator verdwijnt nadat je de nieuwe berichten hebt gelezen.

Werkbalk weergeven

De werkbalk bevat algemene berichtopties. Je kunt gesprekken laden door je berichten te filteren op cursus of groep [1] en type [2]. Door te filteren op type kun je berichten filteren op Inbox, Ongelezen, Met ster gemarkeerd, Verzonden, Gearchiveerd en Opmerkingen over inzending.

Je kunt op gebruiker zoeken naar gesprekken. Gebruik daarvoor het veld Zoeken op gebruiker (Search by user) [3].

Als je een bericht wilt opstellen, klik je op het pictogram Opstellen (Compose) [4].

Nadat je een gesprek hebt geselecteerd, kun je met de andere opties in de werkbalk het volgende doen:

  1. Antwoorden in een gesprek
  2. Allen beantwoorden in een gesprek
  3. Een gesprek archiveren
  4. Een gesprek verwijderen
  5. Je kunt het pictogram Meer opties ook gebruiken om een gesprek door te sturen, als gelezen of ongelezen te markeren, en gesprekken van een ster te voorzien.

Inboxpanelen weergeven

Inboxpanelen weergeven

Gesprekken voor de geselecteerde cursus en het inboxfilter worden in het linker inboxpaneel weergegeven.

Gesprekken weergeven

Gesprekken weergeven

De inbox is chronologisch ingedeeld van nieuw naar oud met de nieuwste gesprekken bovenaan [1] en de oudste gesprekken onderaan.

Je kunt een gesprek handmatig markeren als gelezen of ongelezen door de aanwijzer boven het gesprek te houden en op het cirkeltje links van het gesprek [2] te klikken. Je kunt een gesprek met een ster markeren door de aanwijzer boven het gesprek te houden en op de ster links van het gesprek [3] te klikken.  

Gespreksthread weergeven

Wanneer je een gesprek selecteert [1], worden alle berichten in de gespreksthread in het rechter inboxpaneel weergegeven [2].  

Gespreksthread beheren

Binnen elk gesprek kun je de gehele gespreksthread [1] beantwoorden, allen beantwoorden, doorsturen of verwijderen. Je kunt de aanwijzer ook boven een afzonderlijk bericht houden en dezelfde opdrachten binnen dat bericht gebruiken [2].  

Meerdere gesprekken selecteren

Om meerdere gesprekken te selecteren om deze te archiveren, verwijderen, markeren als gelezen, markeren als ongelezen of markeren met een ster, klik je op het keuzevakje voor elk bericht [1]. Je kunt ook de Command-toets (Mac) of de Control-toets (Windows) ingedrukt houden terwijl je op ieder bericht klikt dat je wilt selecteren. Klik in de Inboxwerkbalk [2] op de gewenste optie.

Opmerking: Je kunt ook op het keuzevakje van het bericht klikken of dezelfde toetsenbordopdracht gebruiken om de selectie van het bericht ongedaan te maken.