Hoe bekijk ik de rubriek voor mijn opdracht?

Je instructeur voegt soms een rubriek toe als onderdeel van je opdracht. De rubriek is een set criteria die je instructeur gebruikt om je opdracht te beoordelen. Voordat je je opdracht inlevert, kun je de rubriek gebruiken om je eigen werk te beoordelen en ervoor te zorgen dat je opdracht voldoet aan de eisen gesteld door de instructeur.

Je kunt rubriekresultaten voor een beoordeelde opdracht bekijken in de pagina Cijfers of via de pagina met de opdrachtdetails.

Let op:

  • Niet alle opdrachten hebben een rubriek.
  • Rubrieken voor externe-toolopdrachten kunnen worden bekeken op de pagina met Inleveringsdetails, voor- of nadat de opdracht is ingeleverd.  
  • Als de opdracht die je beoordeelt anders wordt weergegeven, is het mogelijk dat je opdracht gebruikmaakt van het functievoorbeeld Opdrachtverbeteringen. Raadpleeg deze gids voor meer informatie.

Opdrachten openen

Opdrachten openen

Klik op de link Opdrachten (Assignments).

Opdracht openen

Opdracht openen

Klik op de naam van een opdracht.

Rubriek bekijken

Rubriek bekijken

Opdrachtrubrieken worden onder de opdrachtinstructies getoond.

De rubriek bevat criteria [1], beoordelingen [2] en waarden voor volledig aantal punten [3]. Een rubriekcriterium kan tot vijf verschillende beoordelingen en individuele puntwaarden bevatten.

Opmerking: Afhankelijk van hoe je cursusleider een rubriek instelt, kan deze wel of geen puntwaarden bevatten. Als de rubriek geen puntwaarden bevat, kan je cursusleider de rubriek nog steeds gebruiken om feedback op je opdracht te geven.

Rubriekdetails bekijken

Criterium kan een beschrijving bevatten [1].

De rubriek kan ook een leerdoel bevatten dat bij de cursus [2] hoort. Leerdoelen worden aangegeven door een kleine vlag en worden gebruikt om de beheersing van de stof in een cursus te beoordelen. Het leerdoel toont ook de drempel voor het leerdoel of het aantal punten dat je moet halen om aan de verwachtingen te voldoen. Je cursusleider kan je de mogelijkheid bieden leerdoelresultaten in je cursuscijfers te bekijken.