Hvordan bruger jeg chat som studerende?

Chatværktøjet kan bruges til samtale i realtid med fagets brugere. Enhver bruger i faget kan deltage i en chatsamtale. Alt indhold i en fagchat kan ses af alle på faget. I øjeblikket er der ingen belastningsgrænse for en fagchat, men et større antal fagbrugere kan påvirke ydeevnen.

En bruger skal aktivt kigge på chatværktøjet for at blive vist på chatlisten. Du kan åbne Chat i et nyt browservindue, mens du ser på andre områder i Canvas.

Bemærk:

  • Hvis du ikke kan se chatværktøjet, er Chat ikke blevet aktiveret for din institution.
  • Du kan ikke slette chatbeskeder.
  • Safari 13.1 indeholder en opdatering, der kan forårsage problemer med chatvarslinger. Du kan undgå fejl med filer og billeder ved at deaktivere forebyggelse af sporing på tværs af websteder i Safari, når du bruger Canvas.

Åbn chat

Åbn chat

I fagnavigation skal du klikke på Chat-linket.

Se chat

Når du åbner chatsiden, deltager du straks i chatten. Chatdiskussion vises i indholdsvinduet [1].

For at modtage varslinger om nye chatbeskeder skal du klikke på knappen Varslinger for nye beskeder (New message alerts) [2]. Hvis denne mulighed er slået til, vil du modtage varslinger, hvis Chat er åben i Canvas, men dit browservindue er minimeret, eller du ser på en anden browserfane. Der sendes ikke varslinger, hvis du forlader Chat for at se et andet område i Canvas.

Beskedhistorik for hvert fag er inkluderet i chatten. Chathistorik kan tilgås på ubestemt tid ved at indlæse flere resultater og rulle gennem tidligere chats.

Vis onlinebrugere

Chat viser antallet af brugere, der er i chatten [1]. For at se en liste over disse brugere [2], skal du holde markøren over tallet.

Vis tidsstempel

Vis tidsstempel

Når en bruger sender flere chatbeskeder, uden at en anden bruger sender en besked, vises alle beskeder under den første beskeds tidsstempel. For at se yderligere tidsstempler skal du holde markøren over beskeden.

Send besked

For at sende en chatbesked skal du indtaste din besked i chatvinduet [1]. For at tilføje en emoji til din besked skal du klikke på Emoji-ikonet [2]. Klik derefter på knappen Send [3].